Αν έχεις έμπνευση, να πώς κάνεις το παιδί σου να φάει

Δημοσιεύτηκε: 30/09/2017 - 09:13

Το μόνιμο άγχος μιας μαμάς είναι να φάει το παιδί της φρούτα και λαχανικά για να ενισχυθεί ο οργανισμός του με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τι γίνεται όμως αν το βλαστάρι σας αρνείται πεισματικά να φάει όσα πρέπει;

Αυτό συνέβη και στη Mindy Zald από την Αυστραλία. Ο μόλις δύο ετών γιόκας της δεν ήθελε ούτε να βλέπει αυτές τις κατηγορίες τροφίμων και εκείνη έσπαγε το κεφάλι της να βρει μια λύση. Και τη βρήκε μια μέρα που έκοβε μπανάνα και φράουλες.

«Ήταν τόσο βαρετό γι' αυτόν, που σκέφτηκα ότι αν η παρουσίαση στο πιάτο μετράει τόσο πολύ για τους ενήλικες, πιθανόν μετράει και για τα παιδιά. Του έφτιαξα ένα σαλιγκάρι από μπανάνα, άρχισε να γελάει κι είπα, "ωραία, πρέπει να το κάνω πιο συχνά"» εξήγησε η Μίντι.

Έτσι τα πιάτα του γιου τους άρχισαν να αποκτούν ζωή. Τα σνακ μετατρέπονταν σε καβούρια, σκυλάκια, καμηλοπαρδάλεις και βατραχάκια και και μαζί με τα γέλια ερχόταν και η όρεξη.

Κάποιες φορές η Mindy ανέβαζε φωτογραφίες στο Instagram και όταν είδε ότι οι δημιουργίες της άρεσαν σε πολύ κόσμο δημιούργησε το ThePlatedZoo.

Σύντομα άρχισε να μεταμορφώνει φρούτα και λαχανικά σε αγαπημένους τηλεοπτικούς ήρωες του γιου της, τα Χελωνονιντζάκια, τον Μίκι Μάους, κι άλλους. «Το σχήμα του κάθε φρούτου τού δίνει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, άρα όσες φορές κι αν κάνω ένα ζωάκι κάθε φορά είναι διαφορετικό» λέει η Mindy.

To παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι... ταλαίπωροι γονείς και εκείνη τώρα ονειρεύεται μια μέρα να μεταφέρει σε ένα βιβλίο τις δημιουργίες της.

πηγή:newsbeast.gr