Ένα ροζ ποτάμι θα ξεχυθεί αύριο στους δρόμους της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε: 20/10/2018 - 20:12

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, απευθύνει κάλεσμα για ένα συμβολικό περίπατο (Pink the City) από την την Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων και τερματισμό στο Μώλο της Αγίου Νικολάου.

Αύριο, λοιπόν, 21 Οκτώβρη 2018, "συγχρονίζουμε τα βήματά μας" σε μία δράση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Περπατώντας για 1,5 χιλιόμετρο, με κάθε

μας βήμα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο περίπατος αυτός προωθεί:

Tην αλληλεγγύη απέναντι στη γυναίκα που νοσεί ή έχει νοσήσει.

Την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου του μαστού.

Την ευαισθητοποίηση των νέων.

Τον εθελοντισμό.

Κάθε βήμα μάς οδηγεί στο  σκοπό του Συλλόγου που είναι:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού.

Απομυθοποίηση της ασθένειας.

Συγκέντρωση πόρων για διεξαγωγή προγραμμάτων από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας.

Αγορά και παροχή χρηστικών ειδών στην ανασφάλιστη-άπορη γυναίκα.

 Παρουσιάστρια της εκδήλωσης, και φέτος, θα είναι η Χριστίνα Λαμπίρη.

Η ίδια αναφέρει: "Είναι εξαιρετική τιμή για μένα να βρίσκομαι κοντά σας υποστηρίζοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής μου την προσπάθεια του συλλόγου σας  Άλμα Ζωής γιατί μου δίνετε τη μοναδική δυνατότητα να ενώσω τη δική μου φωνή με τη δική σας αλλά και με τη φωνή όλων των γυναικών που γνωρίζουν να μάχονται και να βγαίνουν πάντα νικήτριες όσο σκληρός και άνισος μπορεί να είναι ο αγώνας τους.

Στις 21 Οκτωβρίου περπατάμε. Και κάθε βήμα μας, μας πάει μπροστά. Μπροστά την γνώση, στη πρόληψη, στη δύναμη, στην νίκη, στο φως. Δεν κρυβόμαστε. Δεν φοβόμαστε. Δεν εγκαταλείπουμε.

Και είμαστε όλοι μαζί".

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα ιδρύθηκε με έδρα την Πάτρα το 2001 και λειτούργησε ως το πρώτο Παράρτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» μέχρι το 2011. Έκτοτε αποτελεί αυτόνομο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» του Ν. Αχαΐας.

Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Σε μια κλειστή κοινωνία όπου, σε πολλές περιπτώσεις, ο καρκίνος μαστού αποτελεί ταμπού και οικογενειακό μυστικό, το Παράρτημα αρχικά και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας στη συνέχεια προσπάθησε και προσπαθεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να αναζητήσουν τη στήριξη που χρειάζονται, καθώς και κάθε γυναίκα να κάνει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα και ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στη Θεσσαλονίκη είναι οι μόνοι φορείς στον Αντικαρκινικό χώρο της Ελλάδας όπου όλα τα τακτικά τους μέλη, οι εθελόντριες και το Δ.Σ., είναι γυναίκες που νόσησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ή και νοσούν ακόμα από καρκίνο μαστού.

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και στηρίζεται οικονομικά στις συνδρομές των μελών και των αρωγών μελών του, στις ευγενικές δωρεές και χορηγίες φορέων και εταιρειών, καθώς και όλων εκείνων που αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειές του.

Στην Ελλάδα αναφέρονται περίπου 6.000 νέες περιπτώσεις τον χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Ωστόσο, οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

 

Η πρόληψη είναι το κλειδί!

Νατάσα Μπελεζάκη

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.