Στα... μαύρα ο χώρος της μόδας - "Έφυγε" στα 74 ο διάσημος σχεδιαστής Δημήτρης Παρθένης (ΦΩΤ.)

Δημοσιεύτηκε: 11/02/2018 - 18:19

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών άφησε το βράδυ του Σαββάτου σε νοσοκομείο της Αθήνας ο Δημήτρης Παρθένης. Ο οραματιστής σχεδιαστής που μέσα από το brand Parthenis επικοινώνησε την αγάπη του για την κομψότητα και το απέριττο ντύσιμο, αλλάζοντας την ελληνική μόδα, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, την μπουτίκ Brigitte, το 1970 στην Αθήνα, στο οποίο εκτός από τα πράγματα που πουλούσε σχεδίασε τις προσωπικές του σειρές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Dimitris Parthenis

ο 1979 εγκαινίασε την μπουτίκ της Μυκόνου, μέσα από την οποία ξεκίνησε το διεθνές ταξίδι του στον κόσμο της μόδας και η λαμπρή καριέρα του, στην οποία ξεχώρισε με την έφεσή του στο μίνιμαλ και την άνετη ένδυση με φιλικά υφάσματα για το σώμα όπως το βαμβάκι.

Τα τελευταία χρόνια, η κόρη του Ορσαλία τον διαδέχτηκε, αναλαμβάνοντας τα ηνία του οίκου, ο οποίος με τέσσερα αυτόνομα καταστήματα στην Ελλάδα, διατηρεί δίκτυο χονδρικής στην Κύπρο, το Λίβανο, το Κουβέιτ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και οι συλλογές του εξακολουθούν να σχεδιάζονται και να παράγονται αποκλειστικά στην Αθήνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Dimitris Parthenis

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δεύτερα στις 1.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στην «Πνοή Αγάπης», τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των Οικογενειών τους που επιτελεί έργο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".

athensvoice.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.