Όταν η Marilyn Monroe φωτογραφήθηκε φορώντας ένα σακί πατάτες ως φόρεμα: Η ιστορία πίσω από τον μύθο

Δημοσιεύτηκε: 19/03/2018 - 14:02

Έχει αποτυπωθεί σε αμέτρητες φωτογραφίες, την έχουμε δει σε εμβληματικές εικόνες και χάρη στην απίστευτη φωτογένειά της, διατηρείται μέχρι σήμερα ο μύθος και η γοητεία της.

Το 1951, βέβαια, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φωτογραφήσεις της ήταν όταν φόρεσε ως φόρεμα ένα σακί με πατάτες.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η Monroe είχε πάει σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Beverly Hills φορώντας ένα προκλητικό κόκκινο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ. Δυστυχώς, δεν έχουν επιβιώσει φωτογραφίες από αυτό το event. Ωστόσο, μια δημοσιογράφος φαίνεται να ενοχλήθηκε από την εμφάνισή της και, σύμφωνα με την ίδια την Monroe, την αποκάλεσε «φθηνή και πρόστυχη». Προσέθεσε έπειτα, ότι καλύτερα θα ήταν αν φορούσε ένα σακί από πατάτες.

Αυτό έδωσε ιδέες στην Twentieth Century Fox, την εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών με την οποία είχε συμβόλαιο τότε η Monroe, να εκμεταλλευτεί τον ντόρο και γι′ αυτό οργάνωσε μια ανάλογη φωτογράφιση.

Έτσι, βλέπουμε την Monroe να δείχνει και πάλι απίθανη, φορώντας ένα σακί με τα διακριτικά της εταιρείας πατατοπαραγωγής της εποχής: «U.S. No. 1 Idaho Potatoes. Packed and Shipped by Long Produce, Twin Falls, Idaho».

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε όλες τις εφημερίδες της χώρας και χάρισαν περισσότερη φήμη στην ανερχόμενη -τότε- σταρ του σινεμά.

BETTMANN VIA GETTY IMAGES

BETTMANN VIA GETTY IMAGES

EARL THEISEN COLLECTION VIA GETTY IMAGES

EARL THEISEN COLLECTION VIA GETTY IMAGES

EARL THEISEN COLLECTION VIA GETTY IMAGES

 

HuffPost Greece

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.