Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ώρα μηδέν! Νέο «επεισόδιο» στην πολύκροτη υπόθεση του «μαύρου χρήματος»

Δημοσιεύτηκε: 11/11/2017 - 20:44

Στις αρχές του Δεκεμβρίου αναμένεται να μπει ένα τέλος στην δικαστική περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα βρεθεί απέναντι με τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010 - 2011.

Σύμφωνα με την Espresso, ένα βήμα προτού πέσει οριστικά η αυλαία στο ποινικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διατάσσει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 6 Δεκεμβρίου 2017 ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών.

Αυτό γίνεται προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις αναφορικά με τα επίμαχα ποσά που εμβάστηκαν στη γενέτειρά του. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για φοροδιαφυγή.

Οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

Κι ενώ η αθώωση για την κατηγορία της φοροδιαφυγής έφερε ανάσα ανακούφισης στον τραγουδιστή, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παρέπεμπε σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος παραμένει μέχρι στιγμής «ανοιχτό μέτωπο» στον δικαστικό γολγοθά του.

Τι έλεγε το βούλευμα

«… Στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες» σημείωνε το βούλευμα, με τους δικαστές να αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής αναμείγνυε τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Τον δικαίωσε η εισαγγελέας – Παραμένουν δεσμευμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

 

πηγη:newsit.gr