Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: “Το δικαίωμα στην ευτυχία είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους μας”

Δημοσιεύτηκε: 30/10/2017 - 16:45

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, με μια σπουδαία πορεία στο θεατρικό σανίδι. Αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της και επιλέγει να δουλεύει με στρατιωτική πειθαρχία και πολύ πάθος. Η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μιλάει στην Χριστίνα Πολίτη και στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και αποκαλύπτει τις ανασφάλειές της, ποιο θεωρεί πρότυπο ιδανικού συντρόφου αλλά και αν είχε την ανάγκη να κάνει ένα παιδί.

 

Πως συνδύασες την “ποιοτική” και “σέξι” γυναίκας; Γιατί συνήθως οι ποιοτικές έχουν ενοχές με το γκλάμουρ.

Δεν προσπάθησα να συνδυάσω τίποτε. Ήμουν απλώς ο εαυτός μου. Αγαπούσα εξίσου την τέχνη και την θηλυκότητά μου και τα βίωνα και τα δύο με πάθος. Χωρίς κανένα γκλάμουρ. Η ζωή μου ήταν πάντα απλή και απέριττη.

 

Τι ρόλο έπαιξαν οι άνδρες στην ζωή σου;

Είχα πάντοτε ανάγκη από έναν άνθρωπο που να είναι δίπλα μου και να μοιραζόμαστε την ομορφιά της ζωής, τη χαρά και τον έρωτα, αλλά και τις δύσκολες στιγμές, παρηγοριά και στήριγμα ο ένας του άλλου. Άλλοτε τα είχα όλ' ατά και αισθανόμουν πλήρης, ενώ άλλοτε βίωνα την οδύνη της απώλειας. Το θέμα είναι να παίρνεις τα μαθήματά σου και να προχωράς με ελπίδα και αισιοδοξία για τα ωραία που έρχονται.

Ποιο είναι το πρότυπο του ιδανικού συντρόφου για σένα;

Τα στοιχεία που θέλω να έχει είναι η γλυκύτητα του χαρακτήρα, ο ερωτισμός, η παιδεία, η έλλειψη κόμπλεξ, η αγάπη, η εντιμότητα, το μοίρασμα.

 

Ποιος τύπος γυναίκας αντέχει τελικά να είναι δίπλα σε έναν νεότερο άντρα, με ασφάλεια;

Δεν θα έπρεπε στην εποχή μας να απασχολούν ακόμη τέτοιου είδους ερωτήματα. Ο καθένας πρέπει να ζει την ζωή του όπως θέλει και όπως μπορεί, πέρα από κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις περί ηλικίας, φύλου, χρώματος ή κοινωνικής τάξης. Το δικαίωμα στην ευτυχία είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους μας.

 

Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις παιδί;

Όχι.

 

Πιστεύεις στον γάμο χωρίς την ανάγκη να κάνει το ζευγάρι παιδί;

Εξαρτάται από το ζευγάρι. Αν το θέλουν και οι δύο, ας το κάνουν. Πιστεύω στο δικαίωμα της ελευθερίας της καλύτερης προσωπικής επιλογής.

 

Έχεις ανασφάλειες;

Είναι φυσικό και ανθρώπινο να ανησυχείς για το μέλλον, για το απρόοπτο, για την ασθένεια, για την οικονομική σου ασφάλεια. Τίποτε δεν είναι δεδομένο και όλα είναι πιθανά.

ΠΗΓΗ:tlife.gr