ΠΟΕΔΗΝ: Σκυλιά επιτίθενται και τραυματίζουν εργαζόμενους στο νοσοκομείο Κιλκίς

Δημοσιεύτηκε: 25/11/2017 - 09:15

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς κάνει λόγο για σκυλιά, που εισέρχονται στο νοσοκομείο και επιτίθενται στο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη Διοικήτρια να πάρει μέτρα», ενώ στο νοσοκομείο δεν υπάρχει φύλακας, παρά μόνο ένας θυρωρός- τηλεφωνητής τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Στο Γ.Ν. Κιλκίς οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις από την έλλειψη φύλαξης.

Στο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχουν αγέλες αφηνιασμένων αδέσποτων σκυλιών που εξαγριωμένα επιτίθενται στο προσωπικό. Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο και για την στείρωσή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα σκυλιά εισέρχονται εντός του Νοσοκομείου στους διαδρόμους, τα σκαλιά, στους θαλάμους νοσηλείας.

Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Κυριακή 12/11/2017 και από αναφορές προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε προσωπικό του Νοσοκομείου. Έχουμε περιστατικό που τα σκυλιά έριξαν κάτω και δάγκωσαν στο πόδι ιατρό.

Η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη Διοικήτρια να πάρει μέτρα. Πότε θα πάρει μέτρα η κυρία Βλάχου; Όταν θρηνήσουμε θύματα;

Από την παντελή έλλειψη φύλαξης συμβαίνουν κατά καιρούς ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί ,καταστροφές ιατρικού εξοπλισμού, κατάληψη χώρων από περιθωριακά άτομα.

Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα φύλακα. Θυρωρός -τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Γι’ αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

ΠΗΓΗ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.