*

Ο Τόσκας στον ΑΝΤ1 για την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια : Είναι εκ του πονηρού

Δημοσιεύτηκε: 16/06/2017 - 18:40

Αντίθετος στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων να διοργανώσει ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Χαρακτήρισε εκ του πονηρού και επιπόλαιη την απόφαση της ΠΟΑΣΥ λέγοντας ότι η εκδήλωση των αστυνομικών "χαλάει το ευρύτερο σχέδιο εξομάλυνσης της περιοχής". 

Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτική υποκίνηση λέγοντας πως "έτυχε της άμεσης υποστήριξης του κ. Άδωνι Γεωργιάδη". Η αστυνομία όπως και ο στρατός είναι "εργαλεία του κράτους, νόμιμης βίας" και έτσι πρέπει να λειτουργούν, είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι στα Εξάρχεια θα πρέπει να μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις πολίτες και κάτοικοι της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην κατάσταση που διαμορφώνεται στο Μενίδι και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Όπως είπε δεν υπάρχει λύση της “μιας ημέρας”. Υπενθύμισε πως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή άρχισε να δημιουργείται εδώ και δεκαετίες και κατηγόρησε προηγούμενες Κυβερνήσεις ότι «προσπαθούσαν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση ορισμένων πολιτικών πλευρών, που θέλουν να πείσουν – όπως είπε – ότι η κατάσταση εντάθηκε μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου.

«Έχουμε ένα αριθμό Ρομά, που παλιά πουλούσαν καρέκλες και χαλιά, παράνομα, και τώρα πουλάνε… άλλα πράγματα», είπε ο κ. Τόσκας.

Εξήγησε ότι το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικής φύσεως, αλλά έχει κοινωνικής διαστάσεις, καθώς πολλά παιδιά των Ρομά δεν πηγαίνουν στο σχολείο και πολλοί είναι ανεπάγγελτοι.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Τόσκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου