Μιχάλης Λώλης: Το φιλί στη σημαία, η ομοφυλοφιλία και η μητέρα του

Δημοσιεύτηκε: 08/11/2018 - 16:41

Ένα από τα πιο συζητημένα πρόσωπα των ημερών βρέθηκε καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα».
Ο  Μιχάλης Λώλης πρώτος «ανοιχτά» γκέι της ΕΛ.ΑΣ, είναι ο αξιωματικός που τελευταία απασχόλησε την κοινή γνώμη, επειδή ανέβασε μία φωτογραφία του στην οποία ανταλλάσσει ένα φιλί με τον σύντροφό του, μπροστά από την ελληνική σημαία. 
Η φωτογραφία που ανέβηκε ανήμερα της 28ης Οκτώβρη, προκάλεσε ποικίλα ρατσιστικά και ομοφοβικά  σχόλια.
 Ο Μιχάλης Λώλης μίλησε γι’ αυτά χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
«Δεν φταίνε οι γονείς μου γιατί και αυτοί ζουν σε μια ετεροκανονική κοινωνία. Είχα αντιδράσεις με τη μητέρα μου σε σχέση με τη σημαία. Μου είπε “σ’ αγαπάω, είσαι όλη μου η ζωή, το ξέρεις, αλλά μην προκαλείς”. Μαμά μου, πώς προκάλεσα; Πώς προκαλώ; Βοηθάω. Όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος έφυγαν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι από δίπλα μου. Ένιωσα μια χαρά. Αποφάσισα ότι αυτό είμαι αυτό υπηρετώ.
Έχω ακούσει από συγγενικό μου πρόσωπο, πρόσφατα, μια ξαδέρφη μου ότι “ξέρεις κάτι, μπορεί να τους οδηγήσεις και στην αυτοκτονία”. Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο. Έκτοτε η σχέση μου με το γονείς μου είναι εκπληκτική. Η μητέρα μου δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Η αντίδραση του μπαμπά μου ήταν “τι μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε”. Τώρα είναι και περήφανοι για τον αγώνα που δίνω, που βοηθάω κόσμο», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή alphapress

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.