Φάση της άσκησης ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, με σενάριο ανάπτυξης περιοχής διοικητικής μέριμνας, παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Δημοσιεύτηκε: 14/06/2018 - 19:38

Την ικανοποίηση του για την υποδειγματική ανάπτυξη περιοχής διοικητικής μέριμνας Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας εξέφρασε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παρακολούθησε φάση της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, που διεξάγουν ανθυπολοχαγοί Όπλων και Σωμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σεναρίου που περιελήφθη για πρώτη φορά στην εν λόγω άσκηση, οι ασκούμενοι ανθυπολοχαγοί εκπαιδεύθηκαν :
-Στη διαχείριση Απωλειών Υγείας σε σταθμούς Διαλογής και σε Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), το οποίο επιστρατεύτηκε για το σκοπό αυτό.
- Στην ανάπτυξη σταθμού Ανεφοδιασμού, σημείου διαλογής Υγειονομικού, μικτού σημείου Εφοδιασμού και διμοιρίας Αρτοποίησης.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη περισυλλογής βαρέως τεχνικού υλικού , η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε ανύψωση και ρυμούλκηση αρμάτων LEO2A4, ανύψωση τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Μ113, επαναφορά ανατραπέντος άρματος Μ60Α1 και επί τόπου επισκευή από κινητές ομάδες επισκευών
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.