Έτσι πολεμάται η εγκληματικότητα; Περίπου 3.000 βαρυποινίτες αλωνίζουν εκτός φυλακών και μάλιστα νόμιμα!

Δημοσιεύτηκε: 13/11/2017 - 23:45

Τα...απίστευτα αποτελέσματα του νόμου Παρασκευόπουλου.

Πρόκειται για έναν κυβερνητικό νόμο ο οποίος άνοιξε το "κουτί της Πανδώρας", επιφέροντας αύξηση των εγκληματικών πράξεων και μία αβεβαιότητα για το μέλλον, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις για το πόσοι κρατούμενοι κάνανε ή συνεχίζουν να κάνουν χρήση του εν λόγω νόμου.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 3.000 βαρυποινίτες ζουν ανάμεσά μας, ενώ η χώρα μαστίζεται από μία πραγματική αύξηση των κρουσμάτων τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο. 

Η "ανακύκλωση" του εγκλήματος είναι κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, με το τίμημα της αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών να είναι μεγάλο, ιδιαίτερα όσο αποφυλακίζονται ή χορηγούνται μεγάλες άδειες σε επικίνδυνους δολοφόνους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των βασανιστών της 85χρονης γιαγιάς στην Αττική, υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει προ εβδομάδων ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η υπόθεση της άγριας δολοφονίας Ζαφειρόπουλου από Αλβανούς κακοποιούς.

Υπολογίζεται επίσης πως πάνω από 150 επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν κάνει χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, θέτοντας σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ.

Σε πολλές περιπτώσεις σκληροί δολοφόνοι, παρά το ότι έχουν καταδικαστεί σε πολλά χρόνια φυλάκισης, βγαίνουν εκτός φυλακής με "γενναιόδωρες ρυθμίσεις", όπως είναι η υπόθεση του 40χρονου Γεωργιανού , Ρομπέρτο Σαχακιάν, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015.

Ο Γεωργιανός , που είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης τα οποία φυσικά δεν συμπλήρωσε, ήταν ο στυγερός δολοφόνος του Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ενός άτυχου καταστηματάρχη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, μόλις ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του!

Τα παραδείγματα είναι πολλά, ακόμη και για βιαστές. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση με τον Αφγανό βιαστή και δολοφόνο μιας 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία, υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη και είχε γίνει θέμα συζήτησης για πολλές βδομάδες. Οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να θεωρούν υπεύθυνη την ελληνική δικαιοσύνη, αφού λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος και μεταβεί στη Γερμανία, ο 25χρονος Αφγανός βιαστής είχε συλληφθεί όταν ήταν 17χρονών και είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη.

Μαντέψτε ποιανού νόμου ρύθμιση εκμεταλλεύτηκε το φθινόπωρο του 2015 και αφέθηκε ελεύθερος...

ΠΗΓΗ

Ετικέτες: