Εγκρίθηκε το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα - «Πράσινο φως» από τη ΒουλήΕγκρίθηκε το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα - «Πράσινο φως» από τη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: 19/10/2017 - 16:43

Πράσινο φως» από τη βουλή, η οποία ενέκρινε το νομοσχέδιο για το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα... σχεδόν δίπλα από το υπό κατασκευή τζαμί με είσοδο από την λεωφόρο Αθηνών.

Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε από τη βουλή, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αλλάζει η χρήση γης και διευθετούνται χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν, στο χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων, για να ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης.

ΣυγκεκρΙμένα το επίμαχο άρθρο αναφέρει πως επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις.

Το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών είναι στον Ελαιώνα, έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων, και το οποίο βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο υπό κατασκευή τζαμί με είσοδο από την λεωφόρο Αθηνών.

Βάσει της υπάρχουσας μελέτης, το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. με κόστος κατασκευής 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η απόσβεση της επένδυσης, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν η αρμόδια αντιδήμαρχος, θα έχει γίνει σε δύο χρόνια αφού ετησίως περίπου χίλιοι έλληνες μεταφέρονται στην Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθούν με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ.

Το όλο θέμα ήδη έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ το φθινόπωρο θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΠΗΓΗ:thepressroom.gr