Δώρα Ζέμπερη: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 58χρονου – Αιχμές για τον κατηγορούμενο και την οικογένεια

Δημοσιεύτηκε: 11/11/2017 - 15:35

Παραίτηση "βόμβα" του συνηγόρου του 58χρονου που δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη - "Ο κατηγορούμενος επέλεγε να απολογηθεί χωρίς να λάβει υπόψη τη νομική μου συμβουλή" - Εξοργιστικά τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο Μανώλης Σοροπίδης - Σχεδόν είπε ότι η άτυχη εφοριακός… έπεσε πάνω στο μαχαίρι του! - Αιχμές από τον Νίκο Λουκόπουλο και για την οικογένεια της 32χρονης που του επιτέθηκε στα δικαστήρια - «Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς» - Όλη η δήλωση παραίτησης του Νίκου Λουκόπουλου

Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από τις αγριότητες που είδε όλη η Ελλάδα στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν εκεί πήγε για να απολογηθεί ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης. Ο άνθρωπος που έχει ομολογήσει πως σκότωσε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο τη Δώρα Ζέμπερη. Ο άνθρωπος που μετά την εξοργιστική απολογία του, έμεινε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Νίκος Λουκόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί

  •  

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου έγινε επίσης «κόκκινο πανί» για την οικογένεια του θύματος. Προπηλακίστηκε την ώρα που αποχωρούσε από τα δικαστήρια.

Η επίθεση αυτή αλλά και τα όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ήταν οι δυο βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση από την υπεράσπιση του 58χρονου.

Η απολογία

Ο Νίκος Λουκόπουλος αναφέρει στη δήλωση παραίτησης πως από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι ανέλαβε την υπόθεση «καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις» και όχι «να δικαιολογήσω μια ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά».

Φυγάδευσαν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Διαμόρφωσε, αναφέρει, την υπερασπιστική γραμμή στο πλαίσιο της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών. Ωστόσο, κατηγορεί τον πελάτη του ότι «επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Είναι δικαίωμά του, αναφέρει. Αλλά και προσωπικό του δικαίωμα «να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική». Και αυτή η διάσταση εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Δώρα Ζέμπερη: Η επίθεση από τους συγγενείς της στον φονιά

Ο 58χρονος Μιχάλης Σοροπίδης λιντσαρίστηκε για δεύτερη φορά σε 48 ώρες από την οικογένεια και συγγενείς του θύματος. Οι εικόνες αγριότητας επαναλήφθηκαν και μετά το τέλος της απολογίας του. Όταν οργανώθηκε ολόκληρο σχέδιο διαφυγής.

Κι αν ο κατηγορούμενος «γλίτωσε» τη νέα επίθεση, δεν συνέβη το ίδιο και με τον συνήγορό του. Η φυγάδευση του Μανώλη Σοροπίδη έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Και στόχος της οργής έγινε ο δικηγόρος του.

 

πηγη:newsit.gr