Λ. Αυγενάκης «Σήμερα κλείνει ο κύκλος, της χειρότερης Κυβέρνησης όλων των εποχών»

Δημοσιεύτηκε: 20/08/2018 - 17:57

 

 

«Σήμερα, μετά από αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι, ξεκινά και επίσημα η πραγματική και πολύ καθαρή έξοδος αυτής της ανήθικης Κυβέρνησης! Και αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη!», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Αθήνα 9.84 και τον δημοσιογράφο κ. Άρη Τόλιο, ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

 

  • ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως γνήσιοι προπαγανδιστές επιχειρούν να κατευθύνουν τον δημόσιο διάλογο θέλοντας να αναδείξουν το αφήγημα της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο. Φτάνοντας στο σημείο να κάνουν δηλώσεις όπως εκείνη του κ. Κουβέλη ο οποίος έχει πει πως τι κι αν χάσαμε δεκάδες συνανθρώπους μας, βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που η κοινωνία πονάει και πενθεί ακόμη. 

 

  • Όντως μερίδα του ξένου τύπου μιλά για έξοδο από τα μνημόνια, ωστόσο αυτό που θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε είναι οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ οποίος είπε ξεκάθαρα ότι το 2014 η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια μέχρι που μας προέκυψε ο κ. Βαρουφάκης. Τότε η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015. Το κόστος γι’ αυτό το επεισόδιο του 2015 τιμολογείται έως 200 δισ. ευρώ!

 

  • Πως μπορεί να λέει η Κυβέρνηση ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια όταν η δημόσια περιουσία παραμένει δεσμευμένη για 99 χρόνια; Σήμερα,  τελειώνουν τα προγράμματα διάσωσης, όχι όμως κι ο πόνος. Τελειώνει, το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν βγαίνει όμως η χώρα από τα μνημόνια, όπως βγήκαν άλλες χώρες -η Κύπρος,  η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

 

  • Και δεν βγαίνει από τα μνημόνια διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητου, ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα, αλλά και δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της χώρας μας. 

 

  • Άρα, τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα;

Γιορτάζουμε την οπισθοχώρηση της χώρας τα 3 τελευταία χρόνια;

Γιορτάζουμε το ότι η κυβέρνηση μας «φόρτωσε» ένα τρίτο και τέταρτο μνημόνιο;
Γιορτάζουμε ότι χρεωθήκαμε άλλα 200 δις από την αφέλεια Τσίπρα; Γιορτάζουμε το ιστορικό δημοψήφισμα και τη μεγαλύτερη εξαπάτηση του ελληνικού λαού;

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.