Λ. Αυγενάκης: «Αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών η εντολή της κ. Δημητρίου»

Δημοσιεύτηκε: 25/09/2018 - 18:41

«Το πάγωμα της εισαγγελικής έρευνας για το Μάτι καθυστερεί την απόδοση ευθυνών στην Κυβέρνηση», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο  και τον Χρήστο Κούτρα, ενώ συμπλήρωσε, «όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για όλους».

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

 • Αιφνιδιαστήκαμε με την εντολή να παγώσει η έρευνα της Δικαιοσύνης, μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου. Εξάλλου είναι γνωστές οι σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου. Ας μην ξεχνάμε τι έκανε με την Μάνδρα. Στο πόρισμά της αναφέρονται κάποια γενικά και αόριστα συμπεράσματα: «για όλα φταίει η Δήμαρχος».
 • Η λειτουργία της Δικαιοσύνης πρέπει να αποτινάξει από πάνω της την αίσθηση που δίνει στους πολίτες ότι αποτελεί τον βραχίονα της Κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή γεννάει μία απορία. Γιατί; Για ποιο λόγο να γίνει αυτό;
 • Καλούμε τη Δικαιοσύνη να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και τρόπους, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα. Η Δικαιοσύνη ως θεσμός οφείλει να κάνει άμεσα και σωστά τη δουλειά της. Η δικαιοσύνη αναζητά πλέον ποινικές ευθύνες, ενώ η κ. Παπασπύρου διοικητικές.
 • Η δικαστική έρευνα είχε φθάσει σε μία ώριμη φάση, να καλέσει δηλαδή τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Προσπαθεί να ματαιώσει ή να καθυστερήσει την απονομή ευθυνών στην Κυβέρνηση.
 • Εμείς εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές. Ζητούμε να τρέξει η εν λόγω διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε θρηνήσει 99 νεκρούς, να έχουμε διαλυμένες επιχειρήσεις και μία τοπική οικονομία που δεν υπάρχει πλέον.  

 • Αναφορικά με το πόρισμα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, έπρεπε να περάσουν οκτώ (8) μήνες για να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα που απαλλάσσουν την Περιφέρεια Αττικής.
 • Σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, έχει στηθεί μία μεγάλη σπατάλη ύψους 1,6 δις ευρώ. Το τεράστιο αυτό χρηματικό ποσό δαπανήθηκε για την κατασκευή και συντήρηση των δομών φιλοξενίας με απευθείας αναθέσεις. Δεν υπάρχει δηλαδή ενδιάμεσος έλεγχος. Το Υπουργείο Άμυνας απορροφά ένα μεγάλο ποσό. Η κ. Σταμπουλή, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει συγκεκριμένο catering, ότι τροφοδοτούσε στα χαρτιά πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, από αυτόν που διέμεναν στις δομές φιλοξενίας.
 • Είναι φρίκη, ντροπή αυτό που συμβαίνει στον καταυλισμό της Μόριας. Δεν υπάρχει προηγούμενο.
 • Δεν έχει προηγούμενο όμως και αυτό που συμβαίνει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διεξάγουμε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για να παίρνουμε στοιχεία και οι Υπουργοί είναι απόντες.
 • Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Αποτελεί παρελθόν για όλους τους Έλληνες. Γεγονός που εξάλλου φαίνεται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Έχει δημιουργηθεί ένα «τείχος» με τους πολίτες.
 • Το συντομότερο που θα γίνουν οι εκλογές, το καλύτερο. Ας επιλέξουν οι πολίτες το μέλλον του τόπου μας.  

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.