Γάτα ή σκύλος; Τι σας ταιριάζει περισσότερο;

Δημοσιεύτηκε: 16/10/2018 - 14:44

Αδιαμφισβήτητα είναι και τα δυο γλυκύτατα! Το κάθε ένα έχει τη χάρη του και ξεχωρίζει για διαφορετικούς λόγους. Το τι θα επιλέξουμε εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα μας όσο και από τον τρόπο ζωή μας.

Τα σκυλιά θεωρούνται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Αποζητούν τη συντροφιά του αλλά και το χρόνο του καθώς χρειάζονται βόλτες τόσο για να εκτονώνουν την απεριόριστη ενέργειά τους όσο και για να μη λερώνουν στο σπίτι. Για αυτό το λόγο μπορούν να θεωρηθούν και ως ένας πολύ καλός σύντροφος για βόλτα, τρέξιμο, πεζοπορία. Είναι εξωστρεφή, κοινωνικά και παιχνιδιάρικα μέχρι τελικής πτώσεως. Είναι ιδανική συντροφιά για παιδιά καθώς τους προσφέρουν ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και τα κάνουν πιο υπεύθυνα και εξωστρεφή. Ανάλογα με τη ράτσα ή την εκπαίδευσή τους μπορούν να αναλάβουν και το ρόλο του φύλακα. Είναι πιστά, υπάκουα και εκπαιδεύονται εύκολα. Είναι όμως θορυβώδη, δαπανηρά και λερώνουν περισσότερο από τις γάτες.

Από την άλλη πλευρά οι γάτες είναι ανεξάρτητες, εσωστρεφείς αλλά και χαδιάρες. Εξαιρετικά ναζιάρες, περίεργες και πονηρές. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι και εκδικητικές. Απαιτούν λιγότερη φροντίδα και χρόνο. Μπορούν να ζήσουν σε μικρότερους χώρους απ’ ότι τα σκυλιά, δεν χρειάζονται εκτόνωση, δεν είναι θορυβώδεις και δεν θέλουν να τις βγάζεις βόλτα. Μπορεί να μη λερώνουν αλλά ξύνουν τα νύχια τους παντού και διεκδικούν τη θέση σου στον καναπέ ή το κρεβάτι.

Ότι από τα δύο ή και τα δύο αν διαλέξετε θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι και διατεθειμένοι να αναλάβετε την ευθύνη και την πλήρη φροντίδα τους . Να τους προσφέρεται απεριόριστη αγάπη, σεβασμό και χρόνο.

 

Ασπασία Πανταζοπούλου

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.