Θλίψη στην Πάτρα για τον ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας "Γνώμη" Χρήστο Ι. Χριστόπουλο - Στις 2 μ.μ. της Πέμπτης το ύστατο "χαίρε"

Δημοσιεύτηκε: 16/01/2018 - 12:02
O αγαπητός Πατρινός που διακρίθηκε για τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς του αγώνες

Ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, ο αρχαιότερος εκδότης της Ελλάδας, έχασε τη μάχη το πρωί της Τρίτης, μετά από σκληρή μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" όπου νοσηλευόταν.

Πάλεψε γενναία όλες αυτές τις ημέρες, όπως έκανε και σε όλη τη διαδρομή της ζωής του.

Η θλίψη και ο πόνος είναι μεγάλος για την οικογένεια της "Γνώμης" που χάνει τον "πατέρα" της και τον άνθρωπο που πριν 45 χρόνια, σύστησε την  εβδομαδιαία¨ΓΝΩΜΗ" στο Πατραικό κοινό, το οποίο και την αγκαλιάζει μέχρι σήμερα.

Γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. ¨Ηταν νυμφευμένος με τη Ιουλία Σκιαδαρέση-Χριστοπούλου και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Γεωργία, το Γιάννη και την Εύη, ενώ ευτύχησε να δει και τέσσερα εγγόνια.

 Όπως είναι φυσικό, η θλίψη και ο πόνος είναι μεγάλος για την οικογένεια της "Γνώμης", που χάνει τον "πατέρα" της και τον άνθρωπο που πριν 46 χρόνια, σύστησε την  εβδομαδιαία¨ΓΝΩΜΗ" στο πατραϊκό κοινό. Η ΓΝΩΜΗ δημιουργήθηκε στις 14 Αυγούστου 1972 και επί τριάντα χρόνια υπήρξε η μεγάλη και σταθερή εβδομαδιαία ενημερωτική φωνή της Αχαΐας. Στις 8 Ιανουαρίου 2002, ο Χρήστος Χριστόπουλος προχώρησε στο επόμενο εκδοτικό βήμα, δημιουργώντας και την Πρωινή ΓΝΩΜΗ, την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, η οποία πριν λίγες μέρες μπήκε στο 17ο χρόνο αδιάλειπτης κυκλοφορίας της. Παρά τα πετυχημένα εκδοτικά βήματα και τη σταθερότητα που διασφάλισε, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, εντούτοις προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα, δημιουργώντας και την ενημερωτική ιστοσελίδα gnomip.gr.

Όπως έγινε, γνωστό, η νεκρώσιμος ακολουθία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, από το Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών και θεωρείται βέβαιο πως σε αυτήν θα παραστεί υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ευρύτερα.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.