Σε ρυθμούς Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων η Πάτρα μετά το Καρναβάλι

Δημοσιεύτηκε: 14/02/2018 - 08:36

Μεγάλο ενδιαφέρον από χορηγούς (τοπικούς και εθνικούς) έχει προσελκύσει η επικείμενη διοργάνωση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων της Πάτρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσουν εντατικότερα οι προετοιμασίες, καθώς αναμένεται μέχρι τότε να έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η σύσταση της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.

Η ανάληψη διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης από την Ελλάδα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εταιριών που θέλουν να προβληθούν μέσα από τους αγώνες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Ελληνικά Πετρέλαια» που θέλει να στηρίξει οικονομικά την σύνταξη του μάστερ πλαν των παράκτιων μεσογειακών. Ανάλογες προσκλήσεις ενδιαφέροντος έχουν απευθυνθεί και σε άλλες εταιρίες από τον Γ. Βασιλειάδη, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται πολύ θετικά.

Οσον αφορά στη σύνταξη του μάστερ πλαν των αγώνων, η οργανωτική επιτροπή εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρόνου. «Εχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων» είπε στην «Π» ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Θοδωρής Μενεγής.

Τα στελέχη της ΔΕΜΑ βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ασία για να παρακολουθήσουν χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Θα επισκεφθούν την Πάτρα μετά το Πάσχα για να έχουν μια πρώτη συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή, αλλά και για να θέσουν τις βάσεις σχετικά την χωροθέτηση των αθλημάτων. Την ίδια περίοδο αναμένεται να αποφασιστεί η τελική λίστα των αγωνισμάτων που θα διοργανώσει η Πάτρα. Στο φάκελο υποψηφιότητας αναγράφεται ότι η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει δεκατρία αθλήματα. Ομως, είναι κανόνας της ΔΕΜΑ ότι κάθε πόλη μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δέκα.

Πηγη εφημερίδα Πελοπόννησος

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.