Προετοιμάζονται τα μπλόκα των αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα- Κινητοποιήσεις και στην Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: 16/01/2018 - 11:18
Από την ερχόμενη εβδομάδα τα πρώτα μπλόκα των αγροτών Που θα στηθούν

 

Συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες αγρότες στην Αχαία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Να στήσουν μπλόκο, στις 22 του μηνός, στον Ε65, με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, αποφάσισαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Παλαμά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 25 αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Πιο νωρίς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής έχει αποφασιστεί και «βγήκαν» ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ σήμερα οι αγρότες συζητάνε για την μορφή του αγώνα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα προβλήματα, συνέχισε, είναι μεγάλα και οξυμένα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα λύνει αλλά τα οξύνει ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας, πως το εισόδημα του αγρότη συνεχώς μειώνεται, ενώ οι φόροι αυξάνονται.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τοποθετήθηκαν για τη μορφή και την ημερομηνία που θα έχει η κινητοποίηση, ενώ τόσο ο κ. Μπούτας, όσο και ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι ο αγώνας είναι συνεχής και δεν σταματά με ένα μπλόκο.

Ανάλογες ζυμώσεις πραγματοποιούνται και στην Αχαία, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν παράλληλοι αποκλεισμοί εθνικών οδικών δικτύων και οδικών κόμβων. Οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, θεωρούν αναπόδραστη αυτή την επιλογή, μετά τα επαχθή και καταστροφικά μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση, που όπως λένε βάζουν ταφόπλακα ειδικά στους νέους και μικρομεσαίους αγρότες, ερημώνοντας τις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.