Προ των πυλών ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Αχαΐα

Δημοσιεύτηκε: 13/03/2018 - 18:04

'Ερχεται ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου στην Αχαΐα, ο οποίος θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, αφού, στην Πάτρα δεν υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα !
Πρόκειται για ένα διώροφο ξενοδοχείο 4 αστέρων, και για ένα ακόμα οικόπεδο με οίκημα στο κέντρο των Καλαβρύτων, που βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό , από συμβολαιογραφικό γραφείο της Κεφαλονιάς, το οποίο έχει πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών.
Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι τράπεζα, για οφειλή ανώνυμης εταιρείας ύψους 200.000 ευρώ, η οποία αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου της διαταγής πληρωμής, προς περιορισμό και μόνον των εξόδων εκτελέσεως. Τιμή πρώτης προσφοράς για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του ξενοδοχείου και του δεύτερου ακινήτου, ορίστηκε το ποσό του 1.250.000 ευρώ.
Την περασμένη Κυριακή, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που καλύπτει τις περιοχές Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Λευκάδας, πήρε την απόφαση να διακόψει την αποχή του, αφού η κινητοποίηση δεν είχε πλέον κανένα νόημα να συνεχίζεται, μιας και με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, όλο το πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών, έχει πλήρως απελευθερωθεί ηλεκτρονικά.

 

Με πληροφορίες απο εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.