Το Πατρινό εστιατόριο που φιλοξένησε τον Ωνάση

Δημοσιεύτηκε: 20/08/2018 - 12:27

Το εστιατόριο του Ευαγγελάτου στην Αγίου Νικολάου της Πάτρας, ήταν ένα από πλέον πολυτελή εστιατόρια της χώρας με την κλασσική ελληνική, αλλά και ξένη, γκουρμέ κουζίνα.

Στην ελληνική, ξεχώριζαν ο μουσακάς και το κουνέλι στιφάδο.

Στου Ευαγγελάτου κυριαρχούσαν ο σεβασμός και η πειθαρχία, όχι μόνο σε σχέση με τους πελάτες, αλλά και μεταξύ των εργαζομένων, που φορούσαν λευκά πουκάμισα και παπιγιόν...

Από εκεί περνούσε όλη η αφρόκρεμα της Πάτρας...

Μετά την Ανάσταση, ερχόταν όλος ο καλός κόσμος με πολυτελή αυτοκίνητα και έτρωγαν μαγειρίτσα...

Από τον Ευαγγελάτο, είχαν περάσει εφοπλιστές, η Κατίνα Παξινού, αλλά και ο Ωνάσης με τη Χριστίνα και την παρέα του.

O τότε σερβιτόρος Παναγιώτης  Τρικόγιας, θυμάται το πουρμπουάρ που του άφησε ο Ωνάσης, μέσα σε ένα φάκελλο : 20.000 δραχμές...

Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Τζερμπίνου - Μπούτσικα.

Από το βιβλίο της κ. Γιώτας Κοντογεωργοπούλου "Ιστορίες εστίασης -Στην Πάτρα του 20ου αιώνα", εκδ. "ΤΟ ΔΟΝΤΙ" Πάτρα 2017

 

πηγη: dete.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.