Πάτρα:Τρία χρόνια πόνος και πολλά γιατί

Δημοσιεύτηκε: 21/09/2018 - 22:14

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο στα νερά του παλιού λιμανιού της Πάτρας, τρεις νέοι, ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης και την 20χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη από την Πάτρα και την 23χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Στις 5:30 τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, οι τρεις νεαροί, μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, επιστρέφοντας από διασκέδαση, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα κατέληξε στην θάλασσα, στον μόλο Αγίου Νικολάου.

Τρεις επιβαίνοντες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, αλλά τρεις άλλες ψυχές, παγιδεύτηκαν μέσα στο μοιραίο όχημα και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα νερά του παλιού λιμανιού.

Από τότε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι οικογένειές τους, φίλοι και γνωστοί τους, τελούν τρισάγιο στη μνήμη των τριών παιδιών, έτσι και χθες έγινε στον τόπο της τραγωδίας, όπου παρέστη και χοροστάτησε ο Μητροολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Συγκλονιστικός ήταν ο πατέρας του 21χρονος Ανδρέα Αλέξη, ο οποίος με πόνο καρδιάς είπε ότι τρία χρόνια μετά το κακό που τους βρήκε, ο οδηγός του οχήματος δεν έχει πει τίποτα για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. "Για εμάς είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δυστυχώς δεν έχουμε μαθει την αλήθεια, τι έγινε. Θα περιμένουμε στο Εφετείο που είναι στις 20 Νοεμβρίου αν θέλει να μας πει την αλήθεια ο οδηγός, τουλάχιστον να μάθουμε τι έγινε εκείνη την ημέρα".

Το ζήτημα πάντως, φέρνει κάθε φορά στην επιφάνεια, θέματα περί της ασφαλούς χρήσης του παλιού λιμανιού, το οποίο ως γνωστόν χρησιμοποιείται ελεύθερα για παρκάρισμα αυτοκινήτων.

Όπως επισημαίνει ορθά και η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, τρία χρόνια μετά δεκάδες ΙΧ μετακινούνται καθημερινά στο παλιό λιμάνι της Πάτρας παραβιάζοντας απαγορεύσεις και σήμανση, κινούνται σε χώρους χωρίς τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής μιας νέας πτώσης στη θάλασσα, παρκάροντας παράνομα και με θολό ασφαλιστικό πλαίσιο.

Μέτρα που ανακοινώθηκαν αλλά δεν εφαρμόστηκαν, επικάλυψη αρμοδιοτήτων, συμπολίτες που θέλουν το ΙΧ τους στο κέντρο της πόλης, με οποιοδήποτε τίμημα αγνοώντας ΚΟΚ και απαγορεύσεις, συνθέτουν το παζλ του προβλήματος.

 

 

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.