Πάτρα: Τι σημαίνει για την πόλη η λειτουργία της μίνι Περιμετρικής

Δημοσιεύτηκε: 20/08/2018 - 09:01

Σε περίπου ένα μήνα, συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η Μικρή Περιμετρική Παράκαμψη της Πάτρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση, μετά τη Μεγάλη Περιμετρική, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020) ως «έργο - γέφυρα» καθώς το ξεκίνημά του έγινε σε προηγούμενα Επιχειρησιακά Προγράμματα, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί. Εχουν μεσολαβήσει διάφορες περιπέτειες όπως και πολυετείς υπερβάσεις σε χρονοδιαγράμματα, καθώς επί σειρά ετών οι εκάστοτε πολιτικές αρχές όλο και εξαγγέλλουν ολοκλήρωση «εντός μηνών», για να διαψευστούν παταγωδώς είτε λόγω κακοτεχνιών είτε λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων είτε άλλων εμποδίων.

Αλλά αυτή τη φορά, η Περιφέρεια εγγυάται δεν θα πέσουμε έξω: Το έργο, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μπορεί να είναι λειτουργικό σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, με την έναρξη δηλαδή της νέας σχολικής χρονιάς, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει μεγάλη πνοή για την Πάτρα: Πολύ μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος, που σήμερα διέρχεται από τη Γούναρη, τη Γερμανού, την Κορίνθου, την Κανακάρη, θα μετακινείται περιφερειακά, από περιοχή Κουρτέση προς Ταμπάχανα και το ανάποδο.

 

πηγη: pelopp.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.