ΠΑΤΡΑ: Στο εδώλιο αστυνομικοί για αυτοκτονία κρατούμενης -Είχε συλληφθεί για ένα μπλουζάκι

Δημοσιεύτηκε: 18/01/2019 - 09:11

Η τραγική ιστορία μιας 32χρονης που είχε δώσει τέλος στη ζωή της, μέσα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας το 2011, αναβιώνει από χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με δύο αστυνομικούς να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή δεν είχαν αντιληφθεί την ενέργειά της, και δεν κατάφεραν να την αποτρέψουν.

Επρόκειτο για μητέρα ενός παιδιού, που αντιμετώπιζε πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά, αλλά και οικονομικές δυσκολίες, γεγονός που την είχε ωθήσει στο περιθώριο της τοπικής κοινωνίας. Είχε συλληφθεί για κλοπή δύο ρούχων από κατάστημα της Αγίου Νικολάου και σχεδόν μια ώρα μετά την κράτησή της, επιχείρησε να δώσει τέλος στην ζωή της, με τα κλινοσκεπάσματα, ενώ είχε αυτοτραυματιστεί κόβοντας και τις φλέβες της, με ένα κομμάτι γυαλιού.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός, μόλις αντιλήφθηκαν την πράξη της γυναίκας, προσπάθησαν να τη σώσουν. Κάλεσαν ασθενοφόρο που την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου οι γιατροί δυστυχώς δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Οι δύο αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία, δεν κατάφεραν να αντιληφθούν νωρίτερα τις προθέσεις της 32χρονης καθώς, η κάμερα στο εσωτερικό των κρατητηρίων, όπως είπαν ήταν εκτός λειτουργίας, επειδή είχε καταστραφεί, ενώ και ο χώρος δεν δίνει την δυνατότητα απευθείας επιτήρησης. Ακόμα, η γυναίκα κρατείτο μόνη της σε ξεχωριστό χώρο από αυτόν που κρατούνται οι άνδρες και έτσι, κανείς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την πράξη της.

 

πηγή Πελοπόννησος

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.