Πάτρα: Εκτός του Δ.Σ. του Δικηγορικού ο Τάκης Παπαδόπουλος με ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής- "Νομικά και ηθικά έωλη και αβάσιμη" την χαρακτηρίζει ο ίδιος

Δημοσιεύτηκε: 06/12/2017 - 21:00

Εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών μένει νο εκ των υποψηφίων για την Προεδρία Τάκης Παπαδόπουλος ο οποίος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα κάνει λόγο για "νομικά και ηθικά έωλη απόφαση", την οποία όμως δεν θα προσβάλλει στα Δικαστήρια.

Η αναρτήση του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής: "Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου, όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου του Συλλόγου μας και όσοι διαχρονικά στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό μου στις πολλές και δύσκολες συνδικαλιστικές μάχες που έχω δώσει. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν επιτυχές για μένα. Δίνω συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του ΔΣΠ και στα μέλη του ΔΣ για την εκλογή τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους. Θέλω να πιστεύω ότι έδωσα με αξιοπρέπεια και με πνεύμα ενότητας έναν δύσκολο αγώνα. Δεν επέλεξα, αλλά αντίθετα αρνήθηκα οποιαδήποτε «υποστήριξη» ή εξάρτηση από δυνάμεις εντός και εκτός του Συλλόγου μας, και στηρίχτηκα αποκλειστικά στις δικές μου δυνάμεις και στην αγάπη και το ενδιαφέρον των συναδέλφων μας που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου.

Νιώθω περήφανος για τον αγώνα αυτό και περισσότερο για το ότι έθεσα ψηλότερα στις προτεραιότητές μου την ενότητα του Συλλόγου μας και των μελών του και δεν «απάντησα» στις θεμιτές και αθέμιτες προκλήσεις που δέχθηκα κατά την τελευταία περίοδο. Δεν μετανιώνω. Ακόμα κι αν ξεκινούσα από την αρχή, πάλι το ίδιο θα έκανα.
Δυστυχώς, όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ Πατρών, κατά την ερμηνεία που ο ίδιος δίνει στις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων, απέκλεισε την συμμετοχή μου στο νέο ΔΣ και έτσι δεν θα μπορέσω την επόμενη τετραετία να εκφράσω θεσμικά με ενεργή και μάχιμη παρουσία στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο τους συναδέλφους που με ψήφισαν και αποτελούν περίπου το ήμισυ του συνόλου των μελών μας, αλλά και γενικότερα όλους τους συναδέλφους στους οποίους όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμουν στο πλευρό τους και αρωγός στα προβλήματά τους. Την νομικά και ηθικά έωλη και αβάσιμη αυτή απόφαση δηλώνω ότι δεν πρόκειται να την προσβάλω με οποιονδήποτε τρόπο, αν και σφόδρα διαφωνώ μ’ αυτή, προτάσσοντας ακόμα μία φορά το συμφέρον του Συλλόγου μας και παραμερίζοντας την δική μου επιθυμία, αλλά και την επιθυμία δεκάδων μελών του ΔΣΠ, να συμμετέχω στο νέο Συμβούλιο. 
Σας καλώ όλους να σταθείτε κοντά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να ενδιαφέρεστε για τα κοινά του Συλλόγου μας και να προτείνετε ιδέες και δράσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλων μας. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ, όπως έκανα άλλωστε όλα τα χρόνια που ασκώ αυτό το λειτούργημα.
Το μέλλον της Δικηγορίας, όσο κι αν σήμερα μας φαίνεται δυσοίωνο, είναι μπροστά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
Σας ευχαριστώ και πάλι και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντοτε δίπλα σας σε ο,τιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Τάκης Παπαδόπουλος
Δικηγόρος"

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.