Πάτρα: Εφυγε από την ζωή ο συνταξιούχος ιερέας π. Γεώργιος Αθανασόπουλος

Δημοσιεύτηκε: 16/12/2018 - 09:16

Εκδήμησε εις Κύριον ο συνταξιούχος ιερέας π. Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο οποίος υπήρξε μαχητής μέχρι το τέλος της ζωής του.

 

Επρόκειτο για έναν σεβάσμιο ιερέα, ο οποίος υπηρέτησε το Θεό με μεγάλη αφοσίωση και προσήλωση επιδεικνύοντας αγάπη στο ποίμνιό του. Υπήρξε πνευματικός, εξομολογητής, τον διέκρινε η σοφία, η οξυδέρκεια, η ευστροφία και η προσφορά στον συνάνθρωπο, προσπαθώντας να «θεραπεύσει» με τον ανακουφιστικό του λόγο τις πληγές του καθενός.

Άσκησε το λειτούργημά του επί σειρά ετών στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα, στο Ρωμανό, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην Πάτρα, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Καταγόταν από την Κρυόβρυση Ηλείας και είχε μεγάλη αγάπη στην γενέτειρά του. Ωστόσο, η Πάτρα έγινε η δεύτερη πατρίδα του, καθώς, εδώ δημιούργησε τη δική του οικογένεια και διένυσε την πορεία του στα εγκόσμια.

Με την πρεσβυτέρα του Ευφροσύνη απέκτησαν τρία παιδιά, την Γεωργία οικονομολόγο, υπάλληλο του Υπ. Παιδείας, τον Ανδρέα, υπάλληλο του Δήμου Πατρέων και την Ευανθία, απόφοιτος της ΑΣΟΕ και ελεύθερο επαγγελματία, τα οποία χάραξαν την πορεία τους πάνω στις αρχές και τις αξίες που τους δίδαξε, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει έξι εγγόνια.

Ο «παπά Γιώργης» είχε ανοικτή σκέψη, ήταν κοντά στους νέους ανθρώπους, πάντα δίπλα στην οικογένειά του και τα παιδιά του αλλά και οι συμβουλές του αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τους ίδιους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων (Ακτή Δυμαίων), ενώ το σκήνωμά του θα είναι στον Ναό δύο ώρες νωρίτερα.

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.