Πάτρα: Δύσκολη συγκοινωνιακή Δευτέρα σε τρείς άξονες

Δημοσιεύτηκε: 24/09/2018 - 08:48

Συγκοινωνιακή μελέτη «εξπρές» κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταγραφούν οι παρενέργειες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας, μετά την έναρξη λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής Παράκαμψης, ξεκινά από αυτή κιόλας την εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Από σήμερα Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα γίνει το πρώτο ουσιαστικό τεστ κυρίως στα Ταμπάχανα, όπου το πρόβλημα είναι εξώφθαλμο, μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο κυκλοφοριακός φόρτος.

Στόχος είναι, μέσα στον Νοέμβριο να προταθούν τόσο τα άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την περιοχή με τις αλλαγές στις ρυθμίσεις των φωτεινών σηματοδοτών αλλά και προτάσεις με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα για το κυκλοφοριακό τόσο στην Ανω Πόλη όσο και γενικότερα στην Πάτρα. Το θέμα είναι, εάν η ρύθμιση των σηματοδοτών δεν ανακουφίσει την κατάσταση, πόσο «μακροχρόνιος» θα είναι ο ορίζοντας αυτός.

Οπως ήδη έχουν παρατηρήσει οι οδηγοί που κατά τα προηγούμενα 24ωρα τηλεφωνούσαν στην «Π», οι νυν ρυθμίσεις των φαναριών εξυπηρετούν κυρίως δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (την Πατρών Καλαβρύτων προς Ταμπάχανα και ΝΕΟ Πατρών Αθηνών μέσω του Κόμβου Κουρτέση).

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε συγκεκριμένα σημεία στην Ανω Πόλη όπου από σήμερα αναμένεται να δοκιμαστεί η υπομονή των οδηγών.

 

πηγη: pelop.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.