Πάτρα: 29 οικογενειακοί γιατροί για 200.000 πολίτες

Δημοσιεύτηκε: 12/07/2018 - 09:41

Στην αναζήτηση Οικογενειακού γιατρού βρίσκονται εκατοντάδες Πατρινοί καθώς στις 15 Ιουλίου σταματούν οι συμβάσεις σταματούν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με παθολόγους, οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους.

Και μπορεί οι πολίτες να ψάχνουν γιατρό για να γραφτούν στα μητρώα του αλλά οι 29 οικογενειακοί γιατροί (παθολόγοι, γενικοί γιατροί) και πέντε παιδίατροι - οικογενειακοί γιατροί που διαθέτει το σύστημα στην Πάτρα δεν επαρκούν για τις 200.000 και πλέον πατρινούς.

Κι αυτό το έχουν διαπιστώσει αρκετοί συμπολίτες οι οποίοι επικοινωνούν με τα γραφεία της «Π» αναζητώντας οδηγίες για το πώς θα εξασφαλίσουν ιατρικώς τις οικογένειές τους.

Μέχρι και λογιστές έχουν επιστρατευτεί καθώς η πρόσβαση στη σχετική ιστοσελίδα εξασφαλίζεται μόνον μέσω των στοιχείων του taxis net.

«Περίμενα μέχρι χθες ότι θα γίνει κάποια διορθωτική κίνηση από πλευράς υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε. Ανησυχώ πάρα πολύ για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στην ιατρική κάλυψη των πολιτών» δήλωσε στην «Π» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου.

 

πηγη : pelop.gr 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.