Ο "Ξενοφών" πλησιάζει και θα "σαρώσει" την Αχαϊα

Δημοσιεύτηκε: 25/09/2018 - 08:57
θύελλα

Η Αχαΐα είναι ένας από τους νομούς που θα νοιώσουν την μανία του «Ξενοφώντα» με θυελλώδεις ανέμους έντασης 9 μποφώρ όπως έχει ήδη ονομαστεί το πρώτο φθινοπωρινο μέτωπο κακοκαιρίας.
Ταυτόχρονα ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη ΒΑ προς τη χώρα μας και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, κυρίως στη βόρεια και κεντρικά, 8-12 βαθμούς χαμηλότερα.

Στην Αχαΐα προβλέπεται από σήμερα το βράδυ μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις βοριάδες, κυρίως στο Ρίο-Αντίριο, την αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας,
Αναλυτικά στην Πάτρα, την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν  από ΒΑ διευθύνσεις θυελλώδεις εντάσεως 7-μποφόρ, κυρίως στα ανατολικά προάστεια προς το Ρίο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 19 βαθμούς η μέγιστη.
Σχεδόν ίδιος καιρός προβλέπεται μέχρι και την Πέμπτη με αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή, ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις, από ΒΑ διευθύνσεις, εντάσεως 7-8 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 18  βαθμούς η μέγιστη.
Φυσικά, στις ακτοπλοϊκές ή πορθμειακές γραμμές, υπάρχει πιθανότητα στις παραπάνω  αναφερόμενες ημερομηνίες να υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων. Γι΄αυτό συνιστάται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες, να επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές για να ελέγξουν την πραγματοποίηση αυτών των δρομολογίων.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.