Ο Πλάτωνας, τα απλήρωτα λιμενικά τέλη και το αναγκαίο...ρουσφέτι!

Δημοσιεύτηκε: 10/11/2017 - 12:44

Όταν έκανε τον απολογισμό του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, που ξεχείλιζε από αβρότητες με δημάρχους της Αχαΐας, μέσω βίντεο γουολ, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, δεν μετείχε στην "παρέλαση". Δεν ήταν δουλειά του να κάνει αβάντα σ'έναν αυθεντικό εκπρόσωπο της οικονομικής ελίτ της Αχαικής πρωτεύουσας.

Άλλωστε, είναι κι "άλλα" που δεν επιτρέπουν τον οποιονδήποτε συγχνωτισμό της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας με τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Λόγου χάρη συζητείται έντονα στο Δημαρχείο μια οικονομική εκκρεμότητα της τάξης των 15.000 ευρώ, που έχει αφετηρία της τον Ο.Λ.Π.Α! Πρόκειται για λιμενικά τέλη, που τώρα πλέον εισπράττονται από τον Δήμο και αφορούν το κότερο "PARSI", το οποίο πουλήθηκε πριν από δύο μήνες. Τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί, ο Δήμος ζητεί το ποσό από τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα και ο τελευταίος παραπέμπει τις οικονομικες υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής σε..." οφ σορ" εταιρία, στην οποία άνηκε η θαλαμηγός! Λέει, δηλαδή, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στον Δήμο να αναζητήσει την...αόρατη "οφ σορ" του ίδιου!

Απίθανα πράγματα, αγγελικά πλασμένα, στον θαυμαστό κόσμο της φορολογικής "ασυλίας", με πρωταγωνιστή τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο οποίος την περίοδο που τα λιμενικά τέλη εισπράττοντο από τον Ο.Λ.Π.Α, είχε γνωρίσει την...κατανόηση του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, Κώστα Πλατυκώστα! Γιατι, άραγε, επί των ημερών και της δικαιοδοσίας του, δεν είχαν εισπραχθεί τα λιμενικά τέλη;

Οι ίδιοι  δημοτικοί κύκλοι, πιθανολογούν οτι η απάντηση βρίσκεται στο κτήριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εκεί όπου εργάζεται συγγενικό πρόσωπο του Πλατυκώστα!

Αν δεν καταλάβατε, τα λιμενικά τέλη "πληρώθηκαν" με... ρουσφέτι!

( Γ. Αναστασόπουλος )