Μακρυνεία: από αθώος, ένοχος 38χρονος για ανθρωποκτονία

Δημοσιεύτηκε: 13/03/2018 - 21:53

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος εκδικάστηκε σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου  η υπόθεση της ανθρωποκτονίας ενός 30χρονου Αλβανού, μετά από συμπλοκή έξω από μπαρ στις Παπαδάτες της Μακρυνείας τον Δεκέμβριο του 2010.

Πρωτόδικα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου ο 38χρονος σήμερα  ιδιοκτήτης μπαρ από τις Παπαδάτες Μακρυνείας, που κατηγορούνταν για τον θάνατο του νεαρού Αλβανού, είχε αθωωθεί τον Μάρτιο του 2012.

Κατά της απόφασης αυτής είχε ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών και αυτή εκδικάστηκε σήμερα με τον κατηγορούμενο να κηρύσσεται ένοχος κατά πλειοψηφία και να καταδικάζεται σε 16 χρόνια κάθειρξης , ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της επίδειξης καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καταδικαστική απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4-3.

Ο 30χρονος τότε Έλληνας, ιδιοκτήτης μπαρ είχε εμπλακεί σε συμπλοκή μαζί με το θύμα, έναν θειο του και έναν Αλβανό ακόμη, μετά από παρεξήγηση μέσα στο μπαρ το ξημέρωμα της 19ης Δεκεμβρίου του 2010 και ο 30χρονος Αλβανός είχε δεχτεί χτύπημα με μαχαίρι, μεταξύ πλάτης και αυχένα και είχε πεθάνει από αιμορραγία, παρά το γεγονός ότι το τραύμα του δεν ήταν βαθύ, αλλά μόλις δυο εκατοστών.

Τελικά, μετά τις συλλήψεις των τριών ατόμων για την συμπλοκή, ο 30χρονος ιδιοκτήτης κατηγορήθηκε για την δολοφονία, προφυλακίστηκε και τελικά αθωώθηκε από το Δικαστήριο στο Αγρίνιο, με ψήφους 4 – 3, σχεδόν δυο χρόνια μετά.

Εξαιτίας της παρουσίας πολλών συγγενών και φίλων του θύματος στα δικαστήρια, ο 30χρονος είχε φυγαδευτεί από το πίσω μέρος των δικαστηρίων και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε.
Να σημειωθεί πως πρωτόδικα ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει  την καταδίκη  του κατηγορουμένου, όπως και οι τρεις δικαστές, ενώ οι τέσσερις ένορκοι ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του.

Oι τραγικές συμπτώσεις
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια μέρα του φονικού στη Μακρυνεία, 19 Δεκεμβρίου του 2010, μια 73χρονη είχε δολοφονηθεί στον Πλάτανο Καλυβίων από ληστές που της είχαν επιτεθεί και την είχαν φιμώσει για να την κλέψουν. Η άτυχη γυναίκα είχε πεθάνει από ασφυξία.

Μια ακόμη τραγική σύμπτωση είναι και το γεγονός πως στο ίδιο μπαρ όπου έγινε ο φόνος του Αλβανού,  εργάζονταν και μια 25χρονη Ελληνίδα, που τον Ιανουάριο του 2010 ο Αλβανός φίλος της την είχε δολοφονήσει και εγκαταλείψει σε ερημική τοποθεσία, κοντά στο Λιγοβίτσι, μετά από καυγά.

agrinbiopress.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.