ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ: Αναβλήθηκε το Εφετείο του τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας για την πρωτόδικη ποινή των 22 ετών για εικονικά τιμολόγια και φοροδιαφυγή

Δημοσιεύτηκε: 10/12/2017 - 18:05

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά και ορίστηκε για τις 18 Ιουνίου του 2018, η εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης του γνωστού επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτου, ο οποίος έχει καταδικασθεί πρωτόδικα για αποδοχή εικονικών τιμολογίων και  φοροδιαφυγή και για την υπόθεση αυτή μάλιστα είχε βρεθεί για μεγάλο διάστημα προφυλακισμένος πριν τη δίκη του, για περίπου ένα χρόνο.

Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο τ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας, είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια, για τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ωστόσο είχε επιστρέψει στο σπίτι του, μετά από ένα περίπου χρόνο προφυλάκισης, αφού παρά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, η έφεση που είχε καταθέσει πέτυχε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Θυμίζουμε, ότι ο Κώστας Αντζουλάτος κατά την απολογία του τότε, είχε υποστηρίξει για τα εικονικά τιμολόγια για τα οποία κατηγορείτο, ότι την ευθύνη έφερε το λογιστήριο της επιχείρησής του και μάλιστα είχε τονίσει πως ο ίδιος είχε προκαλέσει τον έλεγχο που ακολούθησε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όφελος από αυτά τα εικονικά τιμολόγια ανερχόταν στο ποσό των 230.000 ευρώ και η πλευρά Αντζουλάτου, πιστεύει ότι στο δεύτερο βαθμό θα κριθεί η αθωότητά του τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αφού όπως είχε υποστηρίξει τότε ο συνήγορός του Γ. Μαράτος «επρόκειτο για καθαρά τυπικές φορολογικές αποφάσεις και για ένα τέτοιο ποσό, ο κ. Αντζουλάτος δεν θα διακύβευε ποτέ το κύρος του».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.