Ιστορική μέρα για το λιμάνι της Πάτρας - Ήρθε και έφυγε το πλοίο Ro - Ro

Δημοσιεύτηκε: 25/06/2018 - 08:17

Ιστορική μέρα για το νέο λιμάνι της Πάτρας καθώς το πρωί της Κυριακής κατέπλευσε για πρώτη φορά το πλοίο Ro - Ro της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας UN, εγκαινιάζοντας έτσι την ακτοπλοϊκή γραμμή Κωνσταντινούπολη - Τεργέστη με ενδιάμεσο σταθμό την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το πλοίο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, αλλά και ναυτιλιακές εταιρείες που ανέβηκαν στο κατάστρωμα και μίλησαν με τον πλοίαρχο του πλοίου.

Με την γραμμή αυτή επαναλειτουργεί η σύνδεση του λιμανιού της Πάτρας με αυτό της Τεργέστης, ύστερα από αρκετά χρόνια όπου τα δύο λιμάνια είχαν διακόψει τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στον ΟΛΠΑ τα πρώτα μηνύματα για το λιμάνι της Πάτρας είναι αρκετά ενθαρρυντικά για τον εμπορικό του χαρακτήρα και δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μεταφορικές εταιρείες.

Η Πάτρα και το λιμάνι της είναι ένα κομβικό σημείο στους νέους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους που ανοίγονται και έχει όλες τις δυνατότητες για να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στις μεταφορικές - εμπορικές συναλλαγές της ανατολικής Μεσογείου, συνδέοντας την Ανατολή με την Δύση.

Στο πλοίο έγινε φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων του και στη συνέχεια αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Τεργέστη, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει θα προσεγγίζει την Aχαϊκή πρωτεύουσα τέσσερις φορές την εβδομάδα (δύο σε κάθε κατεύθυνση) 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που ανήκει η ναυτιλιακή UN, αγοράστηκε πρόσφατα από τον δανέζικο κολοσσό την DFDS που κυριαρχεί στους εμπορικούς δρόμους της βόρειας θάλασσας, έχοντας σχηματίσει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη.

πηγη : patrasevents.gr 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.