Η Πάτρα κόμβος, η Κόρινθος έδρα στο οργανόγραμμα του ΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: 14/09/2018 - 09:09

Κορυφώνονται τα τελευταία 24ωρα οι αντιδράσεις σχετικά με την διαφαινόμενη μεταφορά του τμήματος γραμμής και της επιθεώρησης σιδηροδρόμων, από την Πάτρα στην Κόρινθο, πόλη η οποία προορίζεται ως έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο πλαίσιο των αλλαγών που προβλέπονται στο νέο οργανόγραμμα του ΟΣΕ.

Το θέμα έχει αποκαλύψει πρώτη εδώ και μια εβδομάδα η «Πελοπόννησος» καθώς η σχετική πρόταση - εισήγηση τέθηκε επισήμως από την διοίκηση του ΟΣΕ στη διαβούλευση με το προσωπικό και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων.

Η Ομοσπονδία, αφού μελέτησε επισήμως το νέο οργανόγραμμα, ανακοίνωσε προχθές ότι «η αλλαγή οποιασδήποτε έδρας δεν θα αποφέρει κανένα όφελος και αντίθετα θα προκαλέσει σύγχυση και προβλήματα στο προσωπικό».

Στο θέμα παρενέβη προχθές με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων Πελοποννήσου (το Παράρτημα Νομού Αχαΐας) ο οποίος αναφέρεται στην υλοποίηση μιας απόφασης η οποία «θα υποβαθμίσει το σιδηρόδρομο σε Αχαΐα και Ηλεία και δυσχεραίνει την επαναλειτουργία του δικτύου (παλαιά μετρική σιδηροδρομική γραμμή) από Πάτρα προς Πύργο και Καλαμάτα».

Χθες, μετά την ανακοίνωση των σιδηροδρομικών, το πρωτοσέλιδο και την αρθογραφία της «Π» για το θέμα, υπήρξε αντίδραση και από τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα (ΝΔ) ενώ επικοινωνία για το θέμα με τον γγ Μεταφορών και Δικτύων κ. Βούρδα, είχε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.