Η μικρή συμμετοχή μαρτυρά την αποτυχία του Επιμελητηρίου- Η πανωλεθρία Ρώρου-Τηλιγάδη ευνόησε τον Μαρλαφέκα- Υποθήκη για το μέλλον η επίδοση Κρίκη

Δημοσιεύτηκε: 12/12/2017 - 00:40

Σαφή αποδοκιμασία και απαξίωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συνιστά η απελπιστικά μικρή συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές του φορέα, που καταδεικνύει ότι θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του Επιμελητηρίου, ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις πραγματικές ανάγκες τους.

 

Η μεγάλη διαφορά υπέρ της Παράταξης Μαρλαφέκα, είναι φανερό ότι προήλθε από την καθίζηση των Παρατάξεων Ρώρου και Τηλιγάδη, οι οποίες δεν μπόρεσαν να ανακόψουν ψήφους από την Παράταξη Μαρλαφέκα. Έτσι ο Παναγιώτης Κρίκης, αν και επικεφαλής μιας Παράταξης μόλις δύο μηνών, έμενε μόνος του να παλεύει απέναντι στους μηχανισμούς της απερχόμενης διοίκησης, με δεδομένο και το μειονέκτημα της  αναγνωρισιμότητας των δύο  επικεφαλής, που ήταν σαφώς δυσανάλογη κατά του Κρίκη.

Είναι φανερό, ότι Παναγιώτης Κρίκης είχε απέναντί του ένα ολόκληρο μέτωπο ΜΜΕ που όχι μόνο αναχαίτισε (σε πολλές περιπτώσεις εξόφθαλμα και κραυγαλέα μάλιστα) την διείσδυσή του στην κοινωνία, αλλά απεναντίας έσπρωξε με νύχια και με δόντια τον βασικό αντίπαλό του προς τα εμπρός.

 

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ PATRA NEWS- ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η ψύχραιμη ανάλυση των αποτελεσμάτων συνιστά σε κάθε περίπτωση πλήρη δικαίωση του PatraNews, το οποίο στάθηκε σχεδόν μόνο του απέναντι σε μηχανισμούς και συμμαχίες, γνωρίζοντας καλά ότι η μάχη είναι άνιση. Παρ’ όλα αυτά, η ωραία και τίμια μάχη που έδωσε το Patra Newsμόνο του απέναντι σε όλους και σε όλα, φαίνεται ότι πιστώνεται στην εγκυρότητα και την μαχητικότητα αυτού του μέσου, το οποίο δεν λύγισε ούτε με εξώδικα, ούτε με μηνύσεις!

 

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν, ότι το ποσοστό του «Επιμελητηρίου για όλους» είναι διόλου ευκαταφρόνητο σύμφωνα με τις αρνητικές παραμέτρους και συγκυρίες που αυτό διαμορφώθηκε και βάζει σοβαρές παρακαταθήκες για την άσκηση υπεύθυνης και σθεναρής αντιπολίτευσης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χιλιάδων μελών του φορέα και να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση.

 

Είναι σαφής πλέον η αποδοκιμασία των μελών του Επιμελητηρίου, στις δύο υφιστάμενες εδώ και χρόνια Παρατάξεις των κ.κ. Ρώρου και Τηλιγάδη, που σε κάθε περίπτωση δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους και υπέστησαν μεγάλη πανωλεθρία.

 

ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΡΟΛΟ ΠΛΕΟΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

 

Γίνεται φανερό λοιπόν, ότι μόνο η Παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» κατόρθωσε να αντισταθεί και να καταφέρει ένα άκρως τιμητικό ποσοστό, που θα της δώσει το δικαίωμα να ασκήσει συστηματικό και ενδελεχή έλεγχο στη θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι δηλαδή φανερό, ότι πλέον η πλειοψηφία θα πρέπει να αιτιολογεί κάθε απόφασή της και να δέχεται τη βάσανο της κριτικής της αντιπολίτευσης, η οποία δικαιωματικά αναλαμβάνει ρόλο ελεγκτού των πεπραγμένων της νέας διοίκησης.

Από την άλλη, η Παράταξη Μαρλαφέκα αύξησε τα ποσοστά της, κάτι αναμενόμενο όμως, από τη στιγμή που προστέθηκαν σε αυτή δύο ακόμα Παρατάξεις, αυτές των κ.κ. Μετζελόπουλου και Πετράτου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Συνολικά, προσήλθαν στις κάλπες 3.926 μέλη του Επιμελητηρίου Αχαίας και αναλυτικά ανά κλάδο:

Πάτρα

Εμπόριο:  1.173

Μεταποίηση: 696

Υπηρεσίες: 1.259

Αίγιο

Εμπόριο: 296

Μεταποίηση: 178

Υπηρεσίες: 256

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η Παράταξη Μαρλαφέκα θα κινηθεί γύρω στο 62%, η Παράταξη Κρίκη θα ξεπεράσει το 27%, ενώ η Παράταξη Ρώρου, «βουλιάζει» γύρω στο 5%, χειρότερα από κάθε συντηρητική πρόβλεψη των επιτελών της.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.