Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ . ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Δημοσιεύτηκε: 13/06/2018 - 17:20

Στηρίζουμε την πλήρη απελευθέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από τη θεσμοθέτηση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, ανέφερε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης

«Η Ν.Δ. στηρίζει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την οργάνωση του κράτους συνολικά. Στηρίζουμε την πλήρη απελευθέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από τη θεσμοθέτηση της οικονομικής της ανεξαρτησίας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας κατά την διάρκεια σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πάτρα.
Αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε πως «αυτό που καταλαβαίνουν πια όλοι οι πολίτες, είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον εκλογικό νόμο και για τις αυτοδιοικητικές και για τις εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να οδηγήσει και πάλι τη χώρα σε αστάθεια και ακυβερνησία».
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «μνημείο διοικητικής ανεπάρκειας τον "Κλεισθένη Ι"».
Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους ΟΤΑ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «λείπει, παντελώς η βούληση για πραγματική αποκέντρωση και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ» και πρόσθεσε: «Διαφαίνεται και προσπάθεια χειραγώγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το υπουργείο Εσωτερικών, με την αλλαγή τρόπου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, τον έλεγχο του επόπτη νομιμότητας και την προσθήκη νέων διατάξεων περί εποπτείας».
Όσον αφορά τη ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι «για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης, για την έμπρακτη στήριξη και βελτίωση της καθημερινότητας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών». Στη ΝΔ, πρόσθεσε, «επανεξετάζουμε συνολικά την λειτουργία των αποκεντρωμένων διοικήσεων και τη μεταφορά από το κεντρικό κράτος».
Στο μεταξύ, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτοί που μέχρι χθες έπλαθαν τον μύθο της δήθεν ‘καθαρής εξόδου’, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, ζητούν την επικύρωση του ‘4ου μνημονίου’. Ενός μνημονίου με πολλές νέες υποχρεώσεις και μέτρα, αλλά χωρίς νέα χρηματοδότηση».
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.