Η εκκωφαντική αποτυχία του τοπικού πολιτικού προσωπικού (Του Δ. Σ. Αβραμίδη)

Δημοσιεύτηκε: 01/02/2018 - 09:55

Όπως είναι γνωστό την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη ένα πολυάριθμο υπουργικό κλιμάκιο, σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση, με επί κεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα βρίσκονται στην Πάτρα για τη διεξαγωγή ενός αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Ελλάδα.

Ανεξάρτητα από τις όποιες επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, γύρω από αυτό το συνέδριο, το γεγονός αυτό καθαυτό έχει τη σημασία του. Δεδομένου δε ότι το εν λόγω συνέδριο έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες, θα περίμενε κανείς το στοιχειώδες εκ μέρους των τοπικών φορέων και του τοπικού πολιτικού προσωπικού.

Τι είναι αυτό το στοιχειώδες; Η συνεννόηση μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου, Επιμελητηρίου κ.α. ώστε να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο, μια κοινή ατζέντα διεκδίκησης ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα ίδια αιτήματα. Κάτι τέτοιο θα αύξανε θεματικά τη διαπραγματευτική μας ισχύ, θα έδινε προς τα έξω της εικόνα μιας πόλης, ενός νομού και μιας Περιφέρειας που διεκδικούν ενωμένοι και φυσικά θα βελτίωνε σημαντικά τις πιθανότητες επίτευξης των κοινών στόχων.

Αλλά αυτό το στοιχειώδες ουδέποτε συνέβη. Καμιά συνεννόηση δεν υπήρξε, καμιά κοινή ατζέντα δεν σχηματίστηκε κι απ’ όσο γνωρίζω δεν κατεβλήθη ουδέ καν προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο καθένας μόνος του και για πάρτη του ντουφεκάει κατά την κρίση του, οι κυβερνητικοί θα κάνουν τη δουλειά τους, εμείς θα φωτογραφηθούμε μαζί τους και μια ακόμα ευκαιρία θα έχει χαθεί.

Είναι κρίμα και η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου το σύνολο των σημαντικών τοπικών φορέων και του τοπικού πολιτικού προσωπικού. Που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να συναινέσουν σε μια κοινή προσέγγιση αλλά ούτε καν σκέφτηκαν να προσπαθήσουν μήπως και η μεταξύ τους συνεργασία είναι εφικτή.

Δικός μας είναι ο αχυρώνας. Και σ’ αυτόν τον αχυρώνα μαλώνουν κάτι τύποι που υποτίθεται πως μας εκπροσωπούν.

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.