Ερωτικά πάθη, απειλές και μια βεντέτα από το παρελθόν στην δίκη για τον φόνο Σαρακίνη στη Ζάκυνθο

Δημοσιεύτηκε: 09/11/2018 - 08:00

Μια παλιά βεντέτα, "απαγορευμένες" ερωτικές σχέσεις και διαπροσωπικές συγκρούσεις μεταξύ τριών οικογενειών από άτομα που είχαν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, αρχίζουν να σχηματίζονται στη δίκη για την ανθρωποκτονία του 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη, που είχε συγκλονίσει τη Ζάκυνθο, στις 22 Ιουλίου 2017.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο άτομα, ένας 34χρονος καθ΄ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ο επίσης 34χρονος κουμπάρος του, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια, ο πατέρας του οποίου είχε δολοφονηθεί πριν από 30 χρόνια από τον πατέρα του θύματος.

Ο πρώτος κατηγορούμενος έχει ομολογήσει και ενώπιον του δικαστηρίου ότι πυροβόλησε το θύμα με καραμπίνα έξι φορές, επικαλούμενος όμως, καθεστώς φόβου, άγχους και επανειλημμένων απειλών, που δεχόταν ο ίδιος και η οικογένειά του, από τον Γιώργο Σαρακίνη και μέλη της οικογένειάς του.

Το δικαστήριο προσπαθεί να ξετυλίξει το μπλεγμένο κουβάρι της υπόθεσης, να ξεδιαλύνει τον βαθμό εμπλοκής του δεύτερου κατηγορούμενου στον φόνο, ενώ παράλληλα έχει επικεντρωθεί και στην αναζήτηση του κινήτρου που κρύβεται πίσω από ένα έγκλημα, το οποίο θα μπορούσε άνετα, να αποτελέσει σενάριο αστυνομικού θρίλερ. Είναι όμως πραγματικότητα...

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών κατέθεσαν μεταξύ άλλων σήμερα, τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, τα οποία έδωσαν τις δικές τους εκτιμήσεις για το κίνητρο του φόνου και αποκάλυψαν κρυφές μέχρι σήμερα πτυχές. Πρόκειται για τον μικρότερο αδελφό και την αδελφή του θύματος, καθώς και για τις δύο γυναίκες των κατηγορουμένων.

Οι μεν πρώτοι, απέδωσαν τον φόνο του αδελφού τους, σε κινητρα εκδίκησης, λόγω του φόνου που είχε διαπράξει προ 30ετίας ο πατέρας τους, στον πατέρα ενος εκ των κατηγορουμένων.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες των δύο κατηγορουμένων, ισχυρίστηκαν ότι το θύμα, απειλούσε τον καθ΄ ομολογία δράστη της ανθρωποκτονίας και την οικογένειά του, για σχέση που διατηρούσε η σύζυγός του στο παρελθόν, με έναν από τους αδελφούς του.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.