«Επιμελητήριο για όλους»: Απάντηση στην πρόσκληση της «Ενωτικής Παρέμβασης» για debate

Δημοσιεύτηκε: 06/12/2017 - 19:38

Αγαπητέ κύριε Γ. Ρώρο,

Σε απάντηση της επιστολής σας που αφορά στην πρόσκληση για debate μεταξύ των επικεφαλής των Επιμελητηριακών Παρατάξεων, σάς υπενθυμίζουμε τα εξής:
Σε συνάντηση που είχαμε προ καιρού στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ για το ίδιο θέμα, ενημερώσαμε έγκαιρα τον εκπρόσωπο της Παρατάξεώς σας, ότι η Παράταξή μας «Επιμελητήριο για όλους» είναι απόλυτα
σύμφωνη για τη διεξαγωγή μίας τέτοιας συζήτησης, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενη προκειμένου να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις κάθε Παράταξης. Σας θυμίζω άλλωστε, ότι η δική
μας Παράταξη ήταν εκείνη που είχε τονίσει την ανάγκη πραγματοποίησης μιας τέτοιας συζήτησης με τους επικεφαλής, πρώτη από όλες τις υπόλοιπες.
Είχαμε από την αρχή επισημάνει, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε debate, θα ήταν η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση επιβάλλεται και είναι η συνήθης τακτική.

Προς τούτο, είχαμε προτείνει, τιμώντας την αντικειμενικότητα και τον ρόλο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. να ορίσει η ίδια η Ένωση των δημοσιογράφων, τα μέλη της εκείνα, τα οποία θα ελάμβαναν μέρος στη διαδικασία. Εφόσον όμως ναυαγούσε αυτή η εξέλιξη, είχαμε προτείνει εναλλακτικά, να προτείνει κάθε Παράταξη από έναν δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σε σχέση με την σημερινή σας πρόταση για το debate είμαστε σύμφωνοι για τη διεξαγωγή του, σε ό,τι αφορά στον συντονιστή, στον χώρο, στον χρόνο και στο οικονομικό κόστος που μας αναλογεί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, με την υιοθέτηση μίας εκ των δύο προτάσεων που σάς είχαμε καταθέσει.

Ως εκ τούτου η πρότασή σας γίνεται φανερό ότι είναι ανεδαφική, αφού δεν τηρούνται οι βασικοί και απαράβατοι κανόνες δεοντολογίας, που είναι απαραίτητη συνθήκη για την διεξαγωγή οποιουδήποτε debate στον κόσμο.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Κρίκης

Επικεφαλής «Επιμελητηρίου για όλους»

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.