ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: Η αποτυχία Ρώρου-Τηλιγάδη και η μικρή συμμετοχή ψηφοφόρων έκριναν το αποτέλεσμα- Πώς μοιράζονται οι έδρες

Δημοσιεύτηκε: 12/12/2017 - 11:46

Παταγώδης ήταν η αποτυχία των δύο Πατρινών Παρατάξεων «Ενωτική Παρέμβαση» του Γιώργου Ρώρου και «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» του Κώστα Τηλιγάδη, που ουσιαστικά έδωσαν την ώθηση στην Παράταξη την νυν Διοίκησης, η οποία ως γνωστόν είχε ενισχυθεί από την σύμπραξη με τις Παρατάξεις Μετζελόπουλου και Πετράτου.

Χαρακτηριστικό της εκλογικής καθίζησης που υπέστησαν οι δύο Πατρινοί Συνδυασμοί είναι το γεγονός ότι τις ξεπέρασαν ακόμα και οι δύο Συνδυασμοί του Αιγίου, καταδεικνύοντας την ισχνή ανταπόκρισή τους στο εκλογικό Σώμα.

Γίνεται για άλλη μια φορά σαφές, ότι η εκλογική αποτυχία των Παρατάξεων Ρώρου και Τηλιγάδη, ήταν ένα σημαντικό στοιχείο που ουσιαστικά έκρινε τις εκλογές και ανέδειξε και πάλι Διοίκηση τον κ. Μαρλαφέκα και τους συμμάχους του, σε συνδυασμό βέβαια με την μικρή προσέλευση ψηφοφόρων και ειδικά των μικρομεσαίων μελών.

Εκτιμάται, ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές των Ανωνύμων Εταιρειών, που είχαν δικαίωμα για τρεις ψήφους, ήταν ένα ακόμα σημείο που εκτίναξε τον κ. Μαρλαφέκα, αφού οι περισσότερες από αυτές τις  εταιρείες στήριζαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και επιχειρηματία Πλ. Μαρλαφέκα.  

 

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των εκλογών  του Επιμελητηρίου Αχαϊας, η παράταξη  Μαρλαφέκα που πρώτευσε, πρόκειται να υπερβεί το 52% και να καταλάβει 16 ή 17 από τις 31 συνολικά έδρες του νέου Δ.Σ.

-Η παράταξη Κρίκη έρχεται δεύτερη, με ποσοστό που θα υπερβεί το 23% και αναμένεται να καταλάβει 7 έδρες στο νέο Δ.Σ.

-Η παράταξη του Αιγιώτη Αριστείδη Τηλιγάδα έρχεται τρίτη και αναμένεται να καταλάβει 3 έδρες, ενώ η Παράταξη του επίσης Αιγιώτη Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, αναμένεται να καταλάβει 2 έδρες.

-Η παράταξη Ρώρου αναμένεται να καταλάβει 1 ή 2 έδρες, ενώ τελευταία έρχεται η Πατρινή παράταξη Τηλιγάδη, με 1 έδρα.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.