Έφυγε πλήρης ημερών ο Ανδρέας Φιλιππάτος

Δημοσιεύτηκε: 12/03/2018 - 22:53

Στις 15.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018 εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πατρών για τον Ανδρέα Θεοδ. Φιλιππάτο που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 95 του χρόνια. Ο εκλιπών και η πολυμελής οικογένεια του ήταν από τις πιο γνωστές στην κοινωνία των Πατρών.

Ο εκλιπών με καταγωγή από το νησί της Κεφαλονιάς ήταν παντρεμένος με την Ευαγγελία Φιλιππάτου και είχαν αποκτήσει έξι παιδιά. Μάλιστα δύο από τις κόρες τους είναι πρεσβυτέρες, η Ελένη που είναι νυμφευμένη με τον προιστάμενο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και η Ελένη πρεσβυτέρα του ιερέα π. Παύλου Καλλικα.

Ο εκλιπών σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε κατάστημα με πλεκτά με τα αδέλφια του. Η είδηση του θανάτου του λύπησε πολλούς. Η σύζυγος του είναι και εκ των μελών της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη και είπε δύο λόγια για τον εκδημήσαντα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που ως γνωστό, έλκει επίσης την καταγωγή του από την Κεφαλονιά. Η σορός του Ανδρέα Φιλιππάτου ήταν στο ναό του Αγίου Νικολάου από τις 12.30 το μεσημέρι και τελέστηκε προηγιασμένη Θεία λειτουργία των τιμίων δώρων. Άνθρωπος της εκκλησίας, κοινωνικός και καλός οικογενειάρχης ο Ανδρέας Φιλιππάτος ευτύχησε να δει και εγγόνια. Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.