Δυτική Ελλάδα: Σαρωτικές αλλαγές στις ΔΟΥ - Αλλάζουν οι διευθυντές

Δημοσιεύτηκε: 08/04/2018 - 09:41

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στις διευθύνσεις των κατά τόπους εφοριών, που αποφάσισε η διοίκηση της ΑΑΔΕ στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη τη χώρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με εξαίρεση την Α΄ΔΟΥ Πατρών, που έμεινε στο «απυρόβλητο», λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε το 2017. Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, που αναρτήθηκε προχθές στη Διαύγεια, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, στη θέση του παραμένει μόνο ο προϊστάμενος της Α΄ΔΟΥ Πατρών Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος.

Αντιθέτως, στη Γ΄ΔΟΥ Πατρών έχουμε αλλαγή προϊσταμένου, καθώς στη θέση αυτή τοποθετείται η Σοφία Καϊάφα του Γεωργίου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ/Α Εφοριακών, η οποία ήταν μέχρι σήμερα υπάλληλος της ΥΕΔΔΕ, πρώην ΣΔΟΕ. Αλλαγή προϊσταμένου έχουμε και στη ΔΟΥ Αιγίου, όπου τοποθετείται ο Νικόλαος Καραμάνης του Δημητρίου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ/Α Εφοριακών. Στη διεύθυνση της ΔΟΥ Αμαλιάδας, νέα προΐσταμένη τοποθετείται η Αθηνά Γαλανοπούλου του Κωνσταντίνου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ/Α Εφοριακών, στη ΔΟΥ Αγρινίου προϊστάμενος διεύθυνσης τοποθετείται ο Σπυρίδωνας Βαλσαμόπουλος του Νικολάου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ/Α Εφοριακών και προϊστάμενος υποδιεύθυνσης της ΔΟΥ ο Κωνσταντίνος Λιανός του Αλκιβιάδη, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ/Α Εφοριακών και τέλος, ως προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσολογγίου τοποθετείται ο Βασίλειος Αυδής του Λάμπρου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ/Α Εφοριακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η ΑΑΔΕ προχώρησε στην αντικατάσταση τουλάχιστον 40 επικεφαλής εφοριών σε όλη την Ελλάδα (υποδιευθυντές και διευθυντές εφοριών), οι οποίοι απέτυχαν να πιάσουν, για το 2017, τους εισπρακτικούς στόχους που τους είχαν τεθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εξαίρεση αποτέλεσε μόνο η Α΄ΔΟΥ Πατρών που έπιασε με το παραπάνω τους στόχους που είχαν τεθεί από την ΑΑΔΕ. Ενδεικτικά, να αναφερθεί ότι η υπηρεσία εισέπραξε από φόρους 491,3 εκ. ευρώ, έναντι στόχου 443,3 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση εσόδων 10,8%, ενώ από 500 φορολογικούς ελέγχους, βεβαίωσε ποσά 22 εκ. ευρώ. Ως κριτήρια βαθμολόγησης των νέων εφόρων για την τοποθέτησή τους σε διευθυντικές θέσεις εφοριών λήφθηκαν υπόψη από τη μια, τα εισπρακτικά αποτελέσματα που είχαν την περασμένη χρονιά και από την άλλη, τα αυξημένα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά η διδακτορικά) και λιγότερο η προϋπηρεσία ή η ηλικία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων εφόρων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, του περιορισμού του λειτουργικού κόστους (κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) και της αποτελεσματικότερης διενέργειας των φορολογικών ελέγχων θα προχωρήσει μετά το Πάσχα σε νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις εφοριών. Η αρχή θα γίνει με την κατάργηση και απορρόφηση 13 εφοριών μεταξύ των οποίων εκτιμάται ότι θα είναι και η Γ΄ΔΟΥ Πατρών που θα συγχωνευθεί στην Α' ΔΟΥ Πατρών. Συνολικά, βάσει του σχεδίου της ΑΑΔΕ, από 34 εφορίες θα δημιουργηθούν, λόγω καταργήσεων και συγχωνεύσεων, 16 ΔΟΥ που θα καλύπτουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Αρκετές από τις καταργούμενες εφορίες δεν διαθέτουν σήμερα δικαστικό τμήμα και τμήμα ελέγχου. Στο πλαίσιο των αλλαγών στη φορολογική διοίκηση καθιερώνεται σε τακτική και μόνιμη βάση η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων των εφοριών, η οποία θα συνδέεται με την παροχή μπόνους μόνο εφόσον επιτυγχάνονται σε επίπεδο εφορίας οι εισπρακτικοί στόχοι.

Πηγή - εφ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.