Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Δραματικές εξελίξεις μετά την παραίτηση πέντε συμβούλων – Δηλώσεις Μάλλιαρη - Χάρδα

Δημοσιεύτηκε: 11/02/2019 - 20:20

Παραιτήθηκαν την Δευτέρα με γραπτή δήλωσή τους, στα αρμόδια όργανα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οι πέντε εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, που καταδικάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, σε ποινή κάθειρξης 5 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους, και τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, για την παλιά υπόθεση των δημοτικών τελών σε 79 νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Διονύσιο Μάλλιαρη, Ανδρέα Κορομηλά, Νικόλαο Κόλλια, Παναγιώτη Δημητρόπουλο και Νεόφυτο Παπαδόπουλο, που όπως είπαν προχώρησαν σε παραίτηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς είχαν διαφορετική αντιμετώπιση από την δικαιοσύνη, η οποία για την ίδια κατηγορία, απάλλαξε τον σημερινό δήμαρχο Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ και δύο ακόμα άτομα.

Κατά πληροφορίες ο κ. Μάλιαρης παραιτήθηκε, πέρα από Δημοτικός Σύμβουλος, και από τον Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ» όπως επίσης και από την εταιρεία «ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ» ενώ ο κ. Κορομηλάς παραιτήθηκε και από διοικητικός σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τους πέντε, την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα και ο Δημήτρης Χάρδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΛΙΑΡΗΣ: ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις εξελίξεις, εξέδωσαν γραπτές δηλώσεις, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης και ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χάρδας.

«Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός όλων μας προς την δικαιοσύνη πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα. Το δήλωσα από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της γνωστής πλέον δικαστικής απόφασης, το επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά σήμερα. Διατηρούμε ωστόσο όλοι μας το δικαίωμα να κρίνουμε τις αποφάσεις της, να εκφράζουμε απορίες. Δικαίωμα που μας δίνει ο πολιτισμός μας και η δημοκρατία.

Όταν για την ίδια κατηγορία και τις ίδιες πράξεις τρείς αθωώνονται και ένδεκα καταδικάζονται, οι αχυράνθρωποι της αυλής του δημάρχου διαδίδουν αμέσως παντού το δικαστικό αποτέλεσμα πανηγυρίζοντας. Όταν στοχοποιούμαι προσωπικά και μόνον εγώ από συκοφάντες αυλικούς του δημάρχου, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος λίγες ώρες μόνον μετά την έκδοση της απόφασης, αντιλαμβάνεται ότι μένει έκθετος από την απόφαση και σπεύδει να διακινήσει δια του τύπου δηλώσεις... συμπάθειας προς τους καταδικασθέντες, στη σκέψη όλων μας, δημιουργούνται σοβαρές απορίες.

Σήμερα, μετά την άδικη απόφαση, τόσον εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου Ανδρέας ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, Δημήτρης ΧΑΡΔΑΣ, και Νικόλαος ΚΟΛΛΙΑΣ για λόγους ευθιξίας, και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας  καταθέσαμε τις παραιτήσεις μας από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων που κατείχαμε και σε ό,τι με αφορά από κάθε άλλη θέση την οποία ως εκλεγμένος κατείχα!

Υπηρέτησα και υπηρετήσαμε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης με ευθύνη, με σεβασμό, με αυταπάρνηση και με γνώμονα πάντα την προάσπιση των συμφερόντων των συνδημοτών μας.

Ήμουν και ήμασταν πάντα απέναντι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης και της στέρησης συνταγματικά κατοχυρωμένων  δικαιωμάτων των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Παραμερίζουμε δολοπλόκους, λασπολόγους, συκοφάντες και αχυρανθρώπους και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ενωμένοι, δυνατοί ,αποφασισμένοι !

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΓΩ ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ  ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ,  ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ  ΕΥΘΥΝΗ.

Διονύσιος ΜΑΛΙΑΡΗΣ

Υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΔΑ

Μετά την καταδικαστική απόφαση έντεκα συναδέλφων νυν και πρώην, θεωρώ αδιανόητη την παραμονή μου στο ΔΣ και σας υποβάλλω οριστικά και αμετάκλητα την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος διαμαρτυρόμενος για όλα αυτά τα ευτράπελα που συνέβησαν.

Στο ίδιο κατηγορητήριο και ια τους ίδιους λόγους απαλλάχτηκαν τρεις και δικάστηκαν έντεκα, στηριζόμενοι οι δικαστές σε ανύπαρκτη απόφαση του Δ. Συμβουλίου.

Είναι το ελάχιστο που μπορώ να πράξω για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπηρέτησα με ζήλο όλα αυτά τα χρόνια και απογοητεύομαι γιατί προσδοκούσα τη σύγκλιση από μέρους σας, του Δ. Συμβουλίου και την πρότασή σας για παραίτηση όλων των Δ. Συμβούλων.

Κύριε Δήμαρχε, απέναντι στην αδράνεια απαντώ σήμερα με δράση. Απέναντι στην ανευθυνότητα με ευθύνη προς τον θεσμό. Απέναντι στο βόλεμα με ρήξεις.

Πάνω απ΄όλους και όλα είναι οι θεσμοί, είναι η Δημοκρατία. Είναι τα συμφέροντα του λαού. Αυτά υπηρέτησα ως δημοτικός σύμβουλος και αυτά τα υπηρετώ».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.