Αίγιο:«Ανάθεμα» από την Εκκλησία για αλλαγή φύλου και θρησκευτικά-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δημοσιεύτηκε: 13/10/2017 - 08:14

Την κινητοποίηση της τοπικής Εκκλησίας, έχουν προκαλέσει στο Αίγιο, το νομοσχέδιο περί δικαιωματικής αλλαγής φύλου, αλλά και το νέο βιβλίο στα θρησκευτικά της Δ' τάξης του Δημοτικού, με τον Μητροπολητικό Ναό της Φανερωμένης να παίρνει τα σκήπτρα της διαμαρτυρίας.
Για σήμερα (6μ.μ) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και συζήτηση, με τη συμμετοχή κληρικών και πιστών, ύστερα από δημόσιο κάλεσμα του προϊσταμένου του Ι.Ν π. Αθανάσιου Λιακόπουλου, ο οποίος προ ημερών ήταν ο πρώτος που ζήτησε, με έγγραφη αίτησή του από το Δημοτικό Σχολείο Αβύθου, στο οποίο φοιτά το παιδί του, ν' απαλλαγεί από τη διαδασκαλία της ύλης που αφορά τον μουσουλμανισμό, τους προτεστάντες κ.ά., αφού επιχειρεί να περάσει υπογείως αλλόθρησκα μηνύματα και να προωθήσει τον Ισλαμισμό.
«Είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε σ' εκείνους που βάλλουν κατά της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας μας», τονίζει ο ιερέας, προπτρέποντας τον κόσμο να διατρανώσει την αντίθεσή του προς την Κυβέρνηση, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό κύμα αντίδρασης στις επιλογές της.
Η εκδήλωση τελεί σε γνώση του μητροπολίτη Αμβροσίου, τον αγώνα του οποίου συνεχίσουν, όπως λένε οι διοργανωτές της.
Πάντως, ο εφημέριος προκάλεσε και όσους έχουν αντίθετη άποψη με τον ίδιο, να πάνε στην εκκλησία, ώστε να γίνει γόνιμος διάλογος με χρήσιμα συμπεράσματα.
 
ΠΗΓΗ:http://pelop.gr