Το αγαπημένο σημείο των τουριστών που έρχονται στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε: 22/07/2018 - 21:59

Όσοι σερφάρουν και μπαίνουν στο instagram της Πάτρας θα έχουν παρατηρήσει κάτι.

Το πιο φωτογραφημένο σημείο της Πάτρας από τους ξένους τουρίστες που βολτάρουν στην πόλη, δεν είναι ούτε το Κάστρο, ούτε το Ρωμαϊκό Ωδείο, ούτε οι σκάλες της Αγίου Νικολάου ή τέλος πάντως κάποιο από τα γνωστά σημεία αναφοράς της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Είναι αυτή η γωνία, αυτό το μέρος, στις σκάλες Τριτάκη, κατεβαίνοντας από το Κάστρο προς το κέντρο, περνώντας από τα σκαλάκια και μέσα από τα στενά της άνω πόλης. Αν το ψάξει κανείς θα δει ότι κάτω από αυτές τις φωτογραφίες βρίσκονται ονόματα ξένων τουριστών που έχουν έρθει στην Πάτρα από τις γύρω περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, κάνοντας μία βόλτα στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Ο τουρίστας λατρεύει την άνω πόλη, τα στενά σοκάκια, τις σκαλίτσες και όλα αυτά που του θυμίζουν κάτι από νησί. Σκεφτείτε λοιπόν πώς η Πάτρα μπορεί να αξιοποιήσει τουριστικά όλα αυτά τα έργα που έρχονται (ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη γίνει) και που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπλαση της άνω πόλης και του ιστορικού της κέντρου, τις πεζοδρομήσεις, τις αναπαλαιώσεις των σκαλιών και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται να γίνουν. 

Αρκεί να γίνουν σωστά, με συλλογιστική και κατεύθυνση, έχοντας σαν στόχο να αναδείξει την κουλτούρα, την ιστορία και σε τελική ανάλυση την ίδια την πόλη. 

 

Το αγαπημένο σημείο των τουριστών που έρχονται στην Πάτρα

πηγη: patrasevents.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.