Αγανάκτησαν οι εφοριακοί της Αχαϊας για τον ξυλοδαρμό συναδέλφων τους στο Αίγιο

Δημοσιεύτηκε: 25/09/2018 - 23:36
αστυνομία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ των νομών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί στο Αίγιο,  κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου προληπτικού ελέγχου, μετά από υπηρεσιακή εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι δυο υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού το βράδυ της Κυριακής στο Αίγιο, όταν στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, πήγαν σε κατάστημα εστίασης και ζήτησαν όσα παραστατικά προβλέπονται, ώστε να κάνουν τον έλεγχό τους.

Εργαζόμενος της επιχείρησης γρονθοκόπησε τον έναν εφοριακό και ο ιδιοκτήρης τους εξίβρυσε. Διερχόμενος ειδοποίησε την Αστυνομία που έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά με περιπολικό του Α.Τ. Αιγίου και πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μάλιστα καταδίωξαν -με τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό- τον έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες που προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας σε ακάλυπτο γειτονικής πολυκατοικίας. Τελικά όμως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εξαφανίστηκε,.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Εφοριακών, επισημαίνει ότι συνάδελφοι, εργαζόμενοι, κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, για ακόμα μία φορά, έγιναν αποδέκτες απρόκλητης επίθεσης με πράξεις ωμής βίας, από τον ελεγχόμενο επιχειρηματία.

Για ακόμα μία φορά το συγκεκριμένο περιστατικό αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες εργασίας των εφοριακών υπαλλήλων. «Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στους ίδιους, αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων, καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε πράξη βίας, λεκτικής και σωματικής κακοποίησης» τονίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ακόμα, προσθέτει ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι έχοντας πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος που τους έχει ανατεθεί για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, εργάζονται κάτω από αντίξοες, πολλές φορές συνθήκες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου δίνοντας τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, ως εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να εκτελούν το καθήκον τους με υψηλό επαγγελματισμό, καλώντας την διοίκηση της ΑΑΔΕ, την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για την ασφάλεια και την προστασία όλων των εργαζομένων από παρόμοια περιστατικά  κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.