Μεγάλο το ενδιαφέρον των Πατρινών θεατών για την κλασική παράσταση Χορού «Ωραία Κοιμωμένη» που παρουσιάζεται στις 29 Ιουνίου στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσιεύτηκε: 23/06/2018 - 11:28

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος, για τη νέα φιλόδοξη παραγωγή της Ακαδημίας Χορού με το κλασικό έργο «Ωραία Κοιμωμένη» η οποία ανεβαίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου (ώρα 21.00) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, σε χορογραφίες της Ελένης Μπαλαφούτη και φωτισμούς του Νίκου Σωτηρόπουλου.

 

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της καταξιωμένης πατρινής χορογράφου, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Εμείς κι ο Μικρός Πρίγκιπας», «Δραπέτες της Σκακιέρας», «Τέσσερις Εποχές» και «Flashback», που θα φέρει επί σκηνής το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό δυναμικό των δυο σχολών Ακαδημία Χορού και Dance A,.

 

Η παράσταση «Sleeping Beauties» είναι βασισμένη στην υπέροχη μουσική του P.I.Tchaikovsky. Είναι ένα χορευτικό έργο σε μοντέρνο σχεδιασμό από το οποίο όμως δεν λείπουν οι πιο γνωστές  χορογραφίες του M.Petipa όπως σώζονται μέχρι σήμερα και χορεύονται από διάσημους/ες solist. Δίκαια θεωρείται ένα από τα «μαργαριτάρια» του κλασικού ρεπερτορίου. Χορογραφήθηκε αρχικά από τον Marius Petipa που εμπνεύστηκε από το ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περό κι έχει φιλοξενηθεί σε όλες τις μεγάλες σκηνές παγκόσμια. Όσο ξεπερασμένη κι αν φαίνεται η υπόθεση του μπαλέτου αυτού στην εποχή μας, τόσο αξεπέραστες είναι οι χορογραφίες του που παρουσιάζονται πάντα στους διεθνείς διαγωνισμούς και σε παγκόσμια γκαλά και αποτελούν δείκτη δεξιοτεχνίας των χορευτών.

 

Η Ελένη Μπαλαφούτη επιχειρεί μια μεταφορά της παραμυθένιας αυτής ιστορίας από το παρελθόν στο παρόν, με ένα ανατρεπτικό σενάριο για το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και στην ενηλικίωση. Σε ένα περιβάλλον χωρίς παλάτι και χωρίς πρίγκιπα, η σύγχρονη Ωραία Κοιμωμένη θα απομονωθεί από τους οικείους της για να επιλέξει και όχι για να την επιλέξουν, για να βρει τη χαρά με γνώμονα την επιθυμία και όχι τα καθιερωμένα.

 

Προσκλήσεις για την παράσταση, διατίθενται στα γραφεία της Ακαδημίας Χορού (Καραϊσκάκη 125, τηλ. 2610/279.544 και Έλληνος Στρατιώτου 93Α, τηλ. 2610/426.420)

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.