Συνάντηση Κ. Σπαρτινού, Γ. Θεοφύλακτου και εκπροσώπων Σωματείων Σχολικών Φυλάκων με τον Υφ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλο

Δημοσιεύτηκε: 12/06/2018 - 15:53

 

Σήμερα εκπρόσωποι Σωματείων Σχολικών Φυλάκων μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό (Αχαΐας) και Γ. Θεοφύλακτο (Κοζάνης) συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλο στην Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για τη δυνατότητα υπαγωγής στην πλήρη ασφάλιση όλων των σχολικών φυλάκων που ήταν σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας το 2001 έως το 2006 και όχι μόνο όσων έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατό στο νομοσχέδιο, που σύντομα θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας, και περιλαμβάνει διάταξη για το θέμα των σχολικών φυλάκων, να προβλεφθεί η κατάλληλη διατύπωση που θα αναγνωρίζει τα συνταξιοδοτικά έτη όλων των σχολικών φυλάκων που εργάστηκαν το 2001-2006. 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.