ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ: Η διαφαινόμενη νίκη Μάλλιαρη, προκαλεί πολιτικά ανίερες συμμαχίες αντιπάλων του

Δημοσιεύτηκε: 30/10/2018 - 15:38

Την εκλογική σύμπραξη Μοράντ-Λέντζα φαίνεται ότι προκαλεί η μυστική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρνει τον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύση Μάλλιαρη, μία ανάσα πριν την αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών!

Η σαφής υπεροχή και μάλιστα με εμφατική διαφορά του κ. Μάλλιαρη από τον απερχόμενο Δήμαρχο και τον κ. Λέντζα, δημιουργεί ετερόκλητες πολιτικά συμμαχίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφαινόμενη επικράτηση του.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες, οι δύο βασικοί αντίπαλοι του κ. Μάλλιαρη, φαίνεται να επιχειρούν τη συγκρότηση κοινού μετώπου αλλά και ψηφοδελτίου, στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν το πλειοψηφικό ρεύμα που καταγράφει ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος.Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο και για ανίερη πολιτικά συμμαχία, με μόνο κοινό στόχο, την κατάκτηση του Δήμου.

Όπως προκύπτει, παρά το γεγονός ότι αυτή η σύμπραξη έχει τις πολιτικές ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και του τοπικού βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, «σκοντάφτει» στις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες των δύο ανδρών.
Και αυτό, γιατί κανένας από τους κ.κ. Μοράντ και Λέντζα δεν προτίθεται να παραχωρήσει τα ηνία του κοινού μετώπου, κάτι που όπως είναι φυσικό ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες για τη δημιουργία πολιτικού συνασπισμού και την κάθοδο μέσω κοινού ψηφοδελτίου των δύο υποψηφίων στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε, ότι επιτελείς του Κυβερνώντος κόμματος διαπιστώνοντας την μη αναστρέψιμη φθορά του Ναμπίλ Μοράντ, προσπαθούν να διευκολύνουν την παραχώρηση της ηγεσίας προς τον κ. Λέντζα, με συγκεκριμένες «αντιπαροχές» προς τον απερχόμενο Δήμαρχο: Η μία αφορά σε θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη, θέση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Πάντως σε κάθε περίπτωση ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει αμαχητί τον Δημαρχιακό θώκο έναντι οιονδήποτε «ανταλλαγμάτων», αλλά από την άλλη είναι φανερό ότι δεν μπορεί να αναστρέψει το δυσμενές γι αυτόν κλίμα, που έχει διαμορφωθεί στην τοπική κοινωνία.

 

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ

Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο Διονύσης Μάλλιαρης δείχνει ο απόλυτος ρυθμιστής της κατάστασης, αφού αν και δεν έχει ακόμα παρουσιάσει επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπερέχει φανερά έναντι όλων των αντιπάλων του. Ακόμα και σε πιθανές συμμαχίες κάποιων εξ αυτών.

Ασφαλείς πληροφορίες από το «στρατόπεδο» Μάλλιαρη αναφέρουν ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος παραμένει αδιάφορος απέναντι στα εκλογικά «μαγειρέματα» και τις κομματικές μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται εναντίον του, αφού ο ίδιος επιμένει να αναφέρεται και να λογοδοτεί μόνο στην κοινωνία και τους πολίτες, χωρίς πολιτικές «πατερίτσες» και κομματικές εξαρτήσεις.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.