Ο υδράργυρος ανεβαίνει..δείτε τις ομορφότερες παραλίες μια «ανάσα» από την Πάτρα για το καλύτερο… πελοποννησιακό καλοκαίρι!

Δημοσιεύτηκε: 21/07/2018 - 11:51

Στις παραλίες Αχαΐας τουλάχιστον ένα είναι βέβαιο, ότι δε θα πλήξετε, είτε πάτε δυτικά στα νερά του Ιόνιου Πελάγους, είτε ανατολικά στον Πατραϊκό και Κορινθιακό Κόλπο.

 

Μπορείς να βρεις στην Αχαϊα, παραλίες με αμμουδιά, βότσαλο, αμμοβότσαλο, βραχώδεις στις σκιές των βουνών και λόφων, παραλίες με όρμους, απόμερες – κοσμοπολίτικες, γραφικές, ήρεμες, ατίθασες. Για όλα τα γούστα.

Και δίπλα στη θάλασσα, εκεί που σκάει το κύμα, πλήθος από μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες. Για καφέ, ποτό, ούζο, φαγητό με θαλασσινές λιχουδιές.

Από την Αιγείρα ως το Ρίον, η θάλασσα και οι παραλίες έχουν λίγο – πολύ κοινά χαρακτηριστικά. Νερά πεντακάθαρα, αρκετά δροσερά, με βυθό που σας προκαλεί να τον εξερευνήσετε.

Από βότσαλο και αμμοβότσαλο οι παραλίες Αχαϊας, έχουν μέσο πλάτος 3 – 5 μέτρα. Κι όταν σας κάψει ο ήλιος, θα βρείτε σίγουρα κάποιο ίσκιο καθώς ουκ ολίγα δέντρα (κυρίως αλμυρίκια) υπάρχουν εγγύς του γιαλού. Ακόμα καλύτερα βεβαίως θα περάσετε στα ταβερνάκια που βρίσκονται συνήθως δύο βήματα κοντά σας.

Από το Ρίον έως τα Καμίνια τα νερά συνεχίζουν να είναι δροσερά αλλά κυριαρχεί πια το αμμοβότσαλο.


Και εδώ πάντως ίδιο το σκηνικό. Παραλίες πλάτους 3 – 5 μέτρων, με δένδρα για ίσκιο και δεκάδες ταβερνάκια εκεί που σκάει το κύμα.

 

Από την Κάτω Αχαΐα και έως την Καλογριά, χορτάστε άμμο. Εδώ τα νερά είναι πιο ζεστά και η θάλασσα πιο ξέβαθη (ρηχή). Αναμφίβολα είναι ο ιδανικός τόπος για όσους ξαπλώνουν το κορμί τους με τις ώρες για να το μαυρίσει ο ήλιος. Πολυσύχναστες, οργανωμένες παραλίες (Λακκόπετρα, Νιφοραίικα, Καλαμάκι, Καλογριά) πλάτους άνω των 10 μέτρων (στην Καλογριά και στο Γιαννισκάρι μην προσπαθήσετε να μετρήσετε, είναι ατέλειωτο το πλάτος) προσφέρονται για ηλιοθεραπεία αλλά και παιχνίδι. Πολύ παιχνίδι. Ρακέτες, beach – soccer, τρέξιμο στην άμμο.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.